Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Σαμαράς θέλει να κλείσει το θέμα των αποκρατικοποιήσεων πριν φύγει για διακοπές

Ο Σαμαράς θέλει να κλείσει το θέμα των α...

Νέα συνάντηση αύριο με Βενιζέλο και Κουβέλη

Πυρετός συσκέψεων αύριο και μεθαύριο για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης.Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, θα συζητήσουν για τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, μία πρώτη κίνηση, νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι να σταματήσει να ισχύει η διάταξη που προβλέπει το 51% των δημόσιων επιχειρήσεων να το κατέχει το δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός, φιλοδοξεί, μέχρι να φύγει για μίνι διακοπές, τον Δεκαπενταύγουστο, να έχει δώσει στη δημοσιότητα μια μικρή λίστα επιχειρήσεων για αποκρατικοποίηση, εκτιμώντας ότι η λίστα αυτή θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τρεις αρχηγοί θα κάνουν μια πρώτη συζήτηση για τα μέτρα, αφού μόνο τα 6,5 δισ. ευρώτων μέτρων έχουν κλείσει και αναζητούνται ακόμα 5 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να αποφασίσουν με ποιά σενάρια θα συμπορευθούν.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και συναρμόδιοι υπουργοί, όπως ο Γιάννης Βρούτσης, έχουν αναλάβει να αναζητήσουν τα εναλλακτικά σενάρια, τα οποία ως την Παρασκευή θα παραδοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις