Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταδίκη απ' το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την σύλληψη Αλβανού υπηκόου

Πάτρα: Καταδίκη απ' το Ευρωπαϊκό Δικαστή...

Τι αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος"

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απασχόλησε πρόσφατα η υπόθεση ενός Αλβανού υπηκόου που συνελήφθη στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2010. Η χώρα μας καταδικάστηκε για μια ακόμη φορά και είναι μια από τις δεκάδες καταδίκες που έρχονται να προστεθούν σε υποθέσεις που σχετίζονται με την παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος". Η χώρα μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, καταδικάστηκε για παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 3 (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης κι εξευτελιστικής μεταχείρισης) σε συνδυασμό με το άρθρο 13 (δικαίωμα αποτελεσματικης προσφυγής) και άρθρο 5 παρ. 1 και 4 (δικαίωμα προσωπικής ελευθερίας και ασφάλειας).Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης :

"Ο προσφεύγων, Αλβανός υπήκοος, διέμενε στην Ελλάδα νομίμως. Η άδεια παραμονής του, ωστόσο, είχε λήξει στις 27 Φεβρουαρίου 2010. Ετσι, στις 20 Απριλίου 2010 υπέβαλε αίτηση για ανανέωσή της. Εν τω μεταξύ, στις 17 Απριλίου 2010, ο προσφεύγων είχε ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία, όπου είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργική επέμβαση, ούτως ώστε να συμβουλευθεί τον ιατρό που τον είχε χειρουργήσει. Στην Ιταλία, όμως, οι αρχές δεν του επέτρεψαν να αποβιβασθεί και τον έστειλαν πίσω στην Ελλάδα με το ίδιο πλοίο. Φθάνοντας στο λιμάνι της Πάτρας, ο προσφεύγων επέδειξε στις ελληνικές αρχές το διαβατήριό του, στο οποίο φαινόταν ότι η άδεια παραμονής του είχε λήξει. Ακολούθως, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, ενώ με την από 19 Απριλίου 2010 απόφασή του ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας διέταξε την προσωρινή κράτησή του, καθ' όσον ο προσφεύγων δεν διέθετε άδεια παραμονής και ήταν ύποπτος φυγής.

Στις 22 Απριλίου 2010 ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας διέταξε την απέλασή του και τη διατήρηση της προσωρινής κρατήσεώς του προσφεύγοντος για ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορούσε να υπερβεί τους έξι μήνες (απόφαση 616/2010)".




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις