Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Ράμφος, ο κουρέας και τα ακατάλληλα για εμφραγματίες ραβασάκια

Ο Ράμφος, ο κουρέας και τα ακατάλληλα γι...

Του Ζώη Μαρίνου

Διαβάζω στο thebest.gr ότι ούτε ένας στους δέκα Έλληνες δεν πρόκειται φέτος να πάρει επιστροφή φόρου κι ας μας έχουν ξεζουμίσει στις παρακρατήσεις όλη την χρονιά. Τουλάχιστον εμάς που κατά αγαθή τύχη έχουμε ακόμη ένα υποτυπώδες μεροκάματο, γεγονός που ώρες ώρες μας κάνει να ντρεπόμαστε από πάνω, ιδίως όταν ερχόμαστε ενώπιος ενωπίω με κάποιον επί μακρόν άνεργο συνάδελφο μας.

Ένας στους δέκα... Κάπου την έχω ξανακούσει αυτή τη στατιστική. Α, ναι, θυμήθηκα! Στην οδό Παπαφλέσσα. Στο κουρείο. Την ώρα που ο κουρέας μού αραίωνε τις φαβορίτες. Με την μηχανή να σφυρίζει στ’ αυτιά μου τον άκουγα να μού λέει ότι απ’ τους πελάτες του ούτε ένας στους δέκα δεν πρόκειται να πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο ακινήτων (2011 και 2012), την καταβολή άμεσου φόρου και ούτω καθεξής. «Και δεν θα πληρώσουν όχι γιατί διακατέχονται από επαναστατική διάθεση... Όχι! Δεν θα πληρώσουν, απλά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει»...

Μεθαύριο κλείνουμε τον πρώτο μήνα θητείας της νέας κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που εξελέγη με την υπόσχεση ν’ ανακουφίσει τον κοσμάκη απ’ την φοροκαταιγίδα υιοθετώντας «ισοδύναμα» μέτρα. Τζίφος! Πάλι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν την ακριβή νύφη. Πάλι εκείνοι θα κάνουν το... αυτό τους παξιμάδι, κόβοντας απ’ δω, κόβοντας από’ κει, κόβοντας ακόμη και το φαγητό τους για να μην έχουν μπλεξίματα με την Εφορία. Ενώ οι άλλοι, οι επιδέξιοι άρπαγες του δημόσιου πλούτου, με τις οφ σορ εταιρείες τους και τις ενδοομιλικές τους συναλλαγές, θα εξακολουθήσουν να μας χαιρετούν απ’ το κατάστρωμα του γιοτ τους και το βολάν των θωρακισμένων Καγιέν τους.

Τελικά, ναι! Η ψήφος της 17ης Ιουνίου ήταν όντως ψήφος ψυχολογικής εκτόνωσης. Ξεθυμάναμε, βγάλαμε την οργή μας, τιμωρήσαμε, καταδικάσαμε. Και το αποτέλεσμα; Ξανά «ραβασάκια» της Εφορίας ακατάλληλα για εμφραγματίες.

Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, που συμπυκνώνει μόνος τους πολλή μεγαλύτερη σοφία απ’ ότι όλοι οι θλιβεροί πολιτικοί μας φωστήρες, είχε πει προεκλογικά ότι η θρυλική επαναδιαπραγματεύση δεν έχει καμία σχέση με την Μέρκελ και το ΔΝΤ. Έχει σχέση μόνο με τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει κάθε φορά η όποια κυβέρνηση. Δηλαδή, με την απόφαση της να προστατέψει τους φτωχούς και να ξετινάξει τους πλούσιους και επί δεκαετίες θησαυρίζοντες. Τόσο απλά... Μόνο που αυτό μάλλον δεν πρέπει να το περιμένουμε απ’ την νωχελική, άνευρη και επαμφοτερίζουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις