Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Νίκος Μουρατίδης: Πήγα στην Τατιάνα γιατί με προσέγγισε γλυκά και ταπεινά και ήθελα να διαφημίσω τα βιβλία μου

 Νίκος Μουρατίδης: Πήγα στην Τατιάνα για...

Τι λέει για τα παιδικά του χρόνια, την tv και την οικονομική κρίση

Ο Νίκος Μουρατίδης ανήκει σίγουρα στους ανθρώπους που έχουν άποψη! Αυστηρός, καυστικός, μα πάντα ειλικρινής, καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου! Γεννημένος στην Νίκαια του Πειραιά, τελειώνοντας το σχολείο ανακάλυψε ότι ήθελε να σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής όπως Μαρινέλλα, Μητροπάνος, Τουρνάς, Ελπίδα, Χατζηνάσιος, Ρίτα Σακελαρίου και πολλούς ακόμα. Το 1992 αφήνει τη δισκογραφία, γιατί όπως τονίζει και ο ίδιος, «Ήθελα πάντα ότι έκανα να ήταν γεμάτο από ενθουσιασμό και όχι από βαρεμάρα.» Κάποια χρόνια αργότερα, βρέθηκε στη θέση του κριτή σε πολλά Talent Show, ενώ τώρα τον βρίσκουμε στις εκδόσεις βιβλίων!
Ο Νίκος Μουρατίδης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο entertv.gr, και τον Γιάννη Ταξίδη, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την Ελληνική τηλεόραση, τη σχέση τους με την Τ. Στεφανίδου, τη μουσική, ενώ αποκαλύπτει και κατά πόσο τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση!

 

Ξεκινώντας τη συνέντευξη μας, θα ήθελα να σας πάω κάποια χρόνια πίσω! Πως ήταν τα παιδικά σας χρόνια; Τι γεύση σας αφήνουν αυτές οι αναμνήσεις;

Πιστεύω ότι τα παιδικά μου χρόνια ήταν απόλυτα υγιή. Μεγάλωσα στην Νίκαια του Πειραιά, σε μονοκατοικία με κήπο, με αλάνες τριγύρω, με πολύ παιχνίδι και όλα τα σχετικά. Μεγάλο σόι, αγαπημένα ξαδέλφια. Ήμουν καπετάν φασαρίας. Όσες φορές ανατρέχω σε εκείνες τις εποχές γαληνεύω και πιάνω τον εαυτό μου να μειδιά.

Σε ηλικία 18 ετών ποια ήταν τα όνειρα σας; Τι στόχους είχατε τότε;

Ήμουν στα χαμένα. Μέσα μου ήθελα να ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό αλλά πήγαινα φροντιστήριο για να δώσω οικονομικά. Ευτυχώς κάτι με φώτισε, τα τίναξα όλα στον αέρα και γράφτηκα στην σχολή Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας κινηματογράφου.

Πότε συνειδητοποιήσατε το ταλέντο σας στο γράψιμο και πως;

Όταν κάποια στιγμή που έγραφα ένα κεφάλαιο έπιασα τον εαυτό μου να γράφει με τα μάτια βουρκωμένα. Είχα έρθει σε μια τέτοια συναισθηματική φόρτιση που έκλαιγα. Τότε μάλλον κατάλαβα ότι αυτό που είχα γράψει ήταν καλό.

Ποιό ήταν το πρώτο βιβλίο που γράψατε και σε ποια ηλικία;

Πρέπει να ήμουν στα 17 όταν έγραψα, όχι βιβλίο, ένα διήγημα που λεγόταν «Οι κοριτσίστικες τουαλέτες» και το έστειλα και δημοσιεύτηκε σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό της εποχής. Το τι χαρά έκανα…….

Πότε γράψατε το πρώτο σας σενάριο;

Το πρώτο μου σενάριο το έγραψα στην Σχολή Σταυράκου και πρέπει να ήταν παγκοσμίως το πρώτο σενάριο για βίντεο κλιπ [γέλια]. Σε μια άσκηση που μας είχε βάλει ο καθηγητής μας κ. Γρηγορίου να γράψουμε ένα σενάριο βασισμένοι σ’ ένα ποίημα, εγώ διάλεξα το κομμάτι «Δημοσθένους λέξις» του Διονύση Σαββόπουλου. Και μιλάμε για τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έτσι; Γι’ αυτό σου λέω παγκόσμια πρώτη! [γέλια]

Τελευταία ασχολείστε και με τις εκδόσεις! Πως προέκυψε αυτή η νέα δραστηριότητα;

Ήθελα να έχω μια δουλειά που να μου αρέσει όταν θα πέρναγαν όλα αυτά με τις μουσικές και τις τηλεοράσεις. Και σκέφτηκα τα βιβλία γιατί τα βιβλία ήταν φετίχ για μένα παιδιόθεν. Έτσι έφτιαξα τις εκδόσεις Τετράγωνο και μέσα σε τρία σχεδόν χρόνια έχω κυκλοφορήσει 45 βιβλία νέων Ελλήνων συγγραφέων.

Πείτε μας λίγα λόγια και τα είδη των βιβλίων που εκδίδετε.

Είναι βιβλία λογοτεχνίας. Μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, δύο βιογραφίες, ένα λεύκωμα…

Ποια είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των εκδόσεων Τετράγωνο;

Η βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα «Η κυρία με τα μαύρα». Η αυτοβιογραφία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, ο «Τελευταίος αγώνας» του Νάσου Γαλακτερού, το «Shoebox» του Λουκά Μέξη και τα τρία δικά μου, «Η Βραχονησίδα», το «Εγώ ήμουν αντράκι» και το «1972 Το τελευταίο καλοκαίρι».

Πέρα από τη συγγραφή και τις εκδόσεις, είστε ένας άνθρωπος που λατρεύει τη μουσική και γι’  αυτό το λόγο συμμετείχατε σε αρκετά Talent Shows! Ποιό από αυτά που έχετε βρεθεί στην καρέκλα του κριτή, θεωρείτε ότι ήταν το ποιο επιτυχημένο; (όχι υποχρεωτικά από πλευρά τηλεθέασης…αλλά από πλευρά ταλέντων)

Πιστεύω ότι κορυφαίο ήταν το Fame Story 2 και από τηλεθέαση αλλά και από ταλαντούχα παιδιά. Είχε εξαιρετικό casting αυτό το παιχνίδι. Όλα τα είδη: Καλομοίρα, Κώστας Καραφώτης, Ραλλία Χρηστίδου, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Γιώργος Χρήστου, Νίκος Μίχας, Μάρω Λύτρα…

Pop Stars, Fame Story, Dream Show, X-Factor! Ποιό από τα παραπάνω Talent Show πιστεύετε πως θα έκανε μεγάλη επιτυχία αν έβγαινε και πάλι στην τηλεόραση και ποιό λιγότερη;

Θεωρώ πιο ολοκληρωμένο απ’ όλα, το X-Factor. Πιο φρέσκο, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και με ελάχιστο το στοιχείο του reality. Αυτό θα ήθελα να ξαναγίνει και πιστεύω ότι τώρα που «ξεκουράστηκε» για ένα χρόνο αν ξανάβγαινε θα έσκιζε. Το Dream Show ας πούμε δεν έπιασε. Δεν έγινε ισχυρό brand όπως τα υπόλοιπα.

Πως και για ποιό λόγο μπήκε η τηλεόραση στη ζωή σας;

Στην τηλεόραση μπήκα με ένα τεράστιο ΟΧΙ. Όταν μου ζήτησαν να συμμετάσχω στο Pop Star είπα «Όχι». Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Δεν πίστευαν στα αφτιά τους και επέμεναν. Και ήταν τόση η επιμονή τους και τα λεφτά που μου έδωσαν που κάμφθηκα! [γέλια]. Και στο τέλος τσακώθηκα και έφυγα και αν δεις, θα διαπιστώσεις ότι λείπω από τα δύο τελευταία επεισόδια.

Σε τι είδους εκπομπή δε θα συμμετείχατε ποτέ;

Έχω πει όχι αρκετές φορές. Δεν θα πήγαινα σε σκληρό reality….ή να στο πω αλλιώς βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα μουσικά talent show και τίποτα άλλο. Είκοσι επεισόδια και μετά σπίτι μου……

Τι είδος εκπομπής σας λείπει από την τηλεόραση και τι είδος απεχθάνεστε;

Μου λείπουν οι εκπομπές πολιτισμού και έρευνας σε prime time. Σιχαίνομαι την ακαλαισθησία, την προχειρότητα, την αμορφωσιά, τα Τούρκικα, το κουτσομπολιό και όλους αυτούς που παρασιτικά ζουν και έχουν εκπομπές ασχολούμενοι με τις εκπομπές των άλλων.

Σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, μπορούν να υπάρξουν Star; Aν ναι, ποιους θεωρείται ότι έχουν το λεγόμενο Star Quality;

Στα δικά μου μάτια σταρ είναι η Αλεξίου, ο Νταλάρας, η Βίσση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Κουρής, ο Σάκης Ρουβάς……

Ποιο πρόσωπο της tv θεωρείτε star και ποιο υπερεκτιμημένο;

Τηλεοπτικοί σταρ είναι λίγοι απ’ ότι έχει δείξει η ιστορία. Ο Φρέντυ Γερμανός ήταν ένας σταρ δημοσιογράφος. Η Ελένη Μενεγάκη είναι διαχρονική σταρ της τηλεόρασης μας. Δεν θυμάμαι να υπάρχει άλλος. Όσο για υπερεκτιμημένους είναι τόσοι πολλοί που δεν θα έχεις χώρο να γράφεις ονόματα…

Τελικά υπάρχει lifestyle στην Ελλάδα;

Χαχαχαχαχαχαχα

Ποια είναι η σχέση  σας πλέον με την Τατιάνα Στεφανίδου; Σας είδαμε στην εκπομπή της φέτος.

Κάθε χρόνο με καλούσε. Φέτος πήγα γιατί η προσέγγιση της ήταν γλυκιά και ταπεινή. Ήθελα να διαφημίσω και τα βιβλία μου, οπότε πήγα.

Με ποια-ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Με όσους κάνουν λάθη.

Αν σας δινόταν ένα μαγικό ραβδί και είχατε τη δυνατότητα να γυρίζατε το χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε από τη ζωή σας; Θα κάνατε τις ίδιες επιλογές; Θα ξανακάνατε τα ίδια λάθη;

Όχι θα διόρθωνα αρκετά πράγματα. Κατ’ αρχήν στα 20 και κάτι μου που μου δόθηκε η δυνατότητα να φύγω και να δουλέψω στο εξωτερικό δεν το τόλμησα.

Είσαι θαυμαστής της Eurovision; Αν ναι, πως σας φάνηκε η φετινή μας συμμετοχή;

Eurovision βλέπω από παιδί. Μ’ αρέσουν κάθε είδους διαγωνισμοί και βραβεύσεις. Η φετινή μας συμμετοχή μου άρεσε… μέχρι που μας είδα ανάμεσα στους υπόλοιπους και κόπηκα. Είδα την Σουηδία, την Σερβία, την Αλβανία μερικές εξαιρετικές μπαλάντες και άρχισα να ανησυχώ…. Και δεν είχα άδικο.

Ας περάσουμε λίγο στην επικαιρότητα. Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση την καθημερινότητα σας;

Πάρα πολύ. Υποφέρω όπως όλος ο κόσμος. Το μόνο καλό είναι ότι δεν χρωστάω πουθενά. Ούτε σε ΙΚΑ, ούτε σε ΦΠΑ, ούτε στην εφορία…. Εν αντιθέσει μου χρωστάνε….. αλλά δεν παύει να μην βρίσκομαι σε κατάθλιψη όπως όλοι μας.

Πιστεύετε στη φράση: «Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν»;

Εγώ ποτέ δεν ψήφισα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Αφού όμως τους ψήφιζαν όλα τα λαμόγια, όλοι οι φοροφυγάδες, όλοι οι βολεψάκηδες και όλοι όσοι είχαν πελατειακή σχέση μαζί τους… ναι είχαμε τους πολιτικούς που μας άξιζε. Τώρα όμως ανατράπηκαν όλα.

Σας έχει γίνει ποτέ πρόταση να πολιτευτείτε; Αν ναι, από ποιό κόμμα; Θα σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Όχι δεν μου έχει γίνει και δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει να εμπλακώ.

Μια ευχή για το entertv.gr

Σας εύχομαι να είστε τολμηροί και ανατρεπτικοί. Να σκέφτεστε «κόντρα» και να μην γίνετε ποτέ κατεστημένο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight