Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπώσεις και σχόλια από τον β’ ημιτελικό της Γιουροβίζιον

Εντυπώσεις και σχόλια από τον β’ ημιτελι...
Μαρτάτος Tάκης

Το φαβορί Σουηδία χειροκροτήθηκε θερμά, καλός ο Νορβηγός με καταγωγή από Περσία, πέρασε και ο βετεράνος Ζέλικο, έμεινε έξω η Βουλγαρία

Πιο ποιοτικός και «ανοικτός» σε προβλέψεις και τελικά αποτελέσματα αποδείχτηκε ο β’ ημιτελικός της 57ης Γιουροβίζιον που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24 Μαίου στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν από τον οποίο και προέκυψαν οι άλλες 10 χώρες που συμπλήρωσαν την 26άδα του αυριανού μεγάλου τελικού που αναμένεται με ενδιαφέρον. Ο τελικός θα μεταδοθεί live από τη ΝΕΤ στις 22.00 με σχολιασμό της ραδιοφωνικής παραγωγού και εκφωνήτριας Μαρίας Κοζάκου.

H Μαρία Κοζάκου αξίζει να πούμε ότι τα έχει πάει εξαιρετικά καλά δίνοντας πολλές χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για τους καλλιτέχνες αλλά και για τις χώρες που εκπροσωπούν και τη διοργανώτρια χώρα, το Αζερμπαιτζάν. Από τον β’ ημιτελικό πέρασαν όπως αναμενόταν το φαβορί Σουηδία με την Λορία και το «Euphoria» που παραπέμπει σε Ένια συνδυασμένο με τέκνο στοιχεία, η Νορβηγία με τον νεαρό Τούτζι ο οποίος έχει καταγωγή από το Ιράν και το χορευτικό κομμάτι «Stay» (που θύμιζε ωστόσο αντίγραφο Σάκη Ρουβά), η Σερβία με τον βετεράνο πλέον του διαγωνισμού Ζέλικο Ζοκζίμοβιτς, η Ουκρανία με την Γκαετάνα σαν κορίτσι του Μάη, όπως εύστοχα την σχολίασε η Μαρία Κοζάκου και η Λιθουανία με το νεαρό Ντόνι Μόντελ και το χαριτωμένο «Love is blind-η αγάπη είναι τυφλή».

Ο Μόντελ μάλιστα από την αρχή και μέχρι το μισό του τραγουδιού εμφανίστηκε με μία κορδέλα να του κρύβει τα μάτια! Η Τουρκία-«αδελφή χώρα» με το Αζερμπαιτζάν με ένα κομμάτι καθαρά έθνικ χωρίς να είναι τίποτε το πολύ αξιόλογο ανακοινώθηκε ότι περνάει στον τελικό τελευταία ανεβάζοντας την αγωνία στο έπακρο και μάλλον αυτό δεν έγινε τυχαία από τους διοργανωτές. Επίσης στον τελικό προκρίθηκε η Εσθονία με την μπαλάντα «Kuula» που ερμήνευσε ο Οτ Λέπλαντ που φάνηκε ότι άρεσε στο κοινό όπως και η Μάλτα με το «This is the night», η Βοσνία Ερζεγοβίνη με μία ποιοτική μπαλάντα συνοδεία πιάνου και η έκπληξη, το FYROM (Σκόπια) με την Kaliopi που εντυπωσίασε η αλήθεια είναι με την ερμηνεία της.

Τώρα εκτός νυμφώνος έμειναν η συμπαθής Σοφί Μαρίνοβα από τη Βουλγαρία με το κομμάτι «Σ’ αγαπώ πολύ», η μέτρια Ολλανδία με την τραγουδίστρια της ντυμένη ως Ινδιάνα Ποκαχόντας (αν είναι δυνατόν), η Σλοβακία που εκπροσωπήθηκε από δυνατή ροκιά και τον Max Jason Mai που έφερνε σε Τζον Μπον Τζόβι, ο οποίος εμφανίστηκε με ορθάνοιχτο το πουκάμισο αλλά και η Γεωργία που εκπροσωπήθηκε από τον Anri Jokhadze και το συμπαθητικό «I am a joker» χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο τραγουδιστής της Γεωργίας είναι στη χώρα του όπως μάθαμε, εκτός από σώουμαν και επιμελητής παιδικών προγραμμάτων. Στο μεταξύ ανάμεσα στις 5 κοπέλες που συνόδευαν τον Anri ήταν και η Νίνι, η Γεωργιανής καταγωγής νεαρή τραγουδίστρια που είχε λάβει μέρος και είχε εντυπωσιάσει στο μουσικό ριάλιτι "X Factor" του ΑΝΤ1.

Η Πορτογαλία ίσως να αδικήθηκε λίγο καθώς το κομμάτι της που «ακουμπούσε» σε fados, το εθνικό παραδοσιακό είδος τραγουδιού της χώρας, θα μπορούσε να περάσει στον αυριανό τελικό. Εκτός έμεινε και η Λευκορωσία με το δυναμικό κομμάτι «We are the heroes» όπου στα φωνητικά υπήρχε και ελληνική παρουσία, του έμπειρου και λάτρη του διαγωνισμού Άλεξ Παναγή. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που ακούσαμε χθες αφορούσε τον Νορβηγό Τούτζι ο οποίος έχει εργαστεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άσυλο προσφύγων στη χώρα του. Απαρατήρητες πέρασαν χωρίς να είναι κακές οι συμμετοχές της Σλοβενίας και της Κροατίας που επίσης δεν προκρίθηκαν.

Τέλος να πούμε ότι εξαιτίας των «αναγκαστικών» λόγω των εσόδων στην κρατική τηλεόραση διαφημίσεων, οι Έλληνες τηλεθεατές χάσαμε το ενδιάμεσο σώου πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπου εμφανίστηκαν από κοινού στη σκηνή και τραγούδησαν οι νικητές της Γιουροβίζιον των 5 τελευταίων ετών. Το μόνο που προλάβαμε ήταν μισό λεπτό όπου τραγουδούσαν το «Waterloo» των Abba.

To ραντεβού πλέον των τηλεθεατών με τη Γιουροβίζιον ανανεώνεται για αύριο Σάββατο 26 Μαίου στις 22.00 που θα μεταδοθεί ο μεγάλος τελικός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight