Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιματοκύλισμα στους δρόμους της Κρήτης - Διαστάσεις ...πολέμου λαμβάνουν τα τροχαία

Αιματοκύλισμα στους δρόμους της Κρήτης -...

Όταν τα νούμερα τρομάζουν η πραγματικότητα μετατρέπεται σε εφιάλτη

Κρήτη 2012. Μέσα σε διάστημα 4,5 μηνών από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες, 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη σκιά της τραγωδίας του τροχαίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, το Σάββατο, με απολογισμό έναν 19χρονο φοιτητή νεκρό και έναν ακόμη νεαρό βαριά τραυματία τα στοιχεία συγκλονίζουν.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση των ανθρώπων που έχασαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο φτάνει το 38%, την ώρα που σε όλη την υπόλοιπη χώρα εντοπίζεται πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του πολίτη κατά 9,4%.

«Το πρόβλημα είναι μείζον» τονίζει ο διευθυντής της ΕΛΠΑ στην Κρήτη και πρόεδρος του συλλόγου ΕΣΥΠΡΩΤΑ, (του συλλόγου που συστάθηκε και έχει αντικείμενα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων) Γιάννης Λιονάκης.

«Τα νούμερα είναι τραγικά. Θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερους νεκρούς» συμπληρώνει ο κ.Λιονάκης

Πρόκειται για μία τραγωδία δίχως τέλος που αποτυπώνεται με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο.

Ο ... χάρτης της τραγωδίας

Η χαρτογράφηση των στοιχείων δείχνει ένα σκηνικό τρόμου σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, από τον ΒΟΑΚ και τους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τους μεγάλους άξονες της ενδοχώρας και τα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα στον ΒΟΑΚ, 6 στο λοιπό οδικό δίκτυο, 8 στους επαρχιακούς δρόμους και 6 εντός πόλεων.

Σε αυτή την "ανθρωποθυσία" 20 από τα θύματα ήταν οδηγοί οχημάτων, 5 ήταν επιβάτες και 4 πεζοί.

Τα νούμερα υποδεικνύουν την ανάγκη στοχευμένων κινήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ωστόσο βρίσκουν απέναντι την αναλγησία της πολιτείας.

Ειδικά για το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Από τους 29 νεκρούς μέχρι στιγμής στο τρέχον έτος, οι 17 σκοτώθηκαν τις συγκεκριμένες ημέρες.

Από αυτούς, 8 ήταν ηλικίας από 18 έως 25, 5 από 26 έως 35, 2 από 36 έως 45, 3 από 46 έως 55 και 11 από 55 και άνω.

«Ειδικά για το τριήμερα από Παρασκευή έως ξημέρωμα Δευτέρας θα πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυξημένοι για να περιορίσουμε το φαινόμενο» τονίζει ο Γιάννης Λιονάκης και δίνει το στίγμα των ενεργειών που πρέπει να δρομολογηθούν «Τα αλκοτέστ θα πρέπει ειδικά τις συγκεκριμένες ημέρες να γίνονται στοχευμέα. Ακριβώς έξω από τα νυχτερινά κέντρα. Είναι σαφές και έχει διαπιστωθεί πως όπου υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση, τα περιστατικά είναι μειωμένα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις