Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαΐου του "Διαβάζω"

Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαΐου του "Δι...

Αφιέρμωμα στον Ορχάν Παμούκ

Σε μια «Λογοτεχνική Συνάντηση στους Κήπους του Μεγάρου» θα απονεμηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου τα Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω για την εκδοτική παραγωγή του 2011. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ανάγνωση Καβαφογενών ποιημάτων ξένων ποιητών από το Γιάννη Δάλλα, την Κική Δημουλά, τον Τίτο Πατρίκιο, τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη και το Δημήτρη Ν.Μαρωνίτη. Οι βραχείες λίστες των υποψήφιων βιβλίων για τα φετινά βραβεία θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 16 Μαΐου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ορχάν Παμούκ

Αφιέρωμα σε έναν αγαπητό στη χώρα μας λογοτέχνη, τον Ορχάν Παμούκ φιλοξενείται στο τεύχος Μαΐου. Ο επιφανής Τούρκος συγγραφέας, είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους σύγχρονους μυθιστοριογράφους, με έργο μεταφρασμένο σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και μείζονα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία, με σπουδαιότερο το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Γράφει ο Ηρακλής Μήλλας, η Στέλλα Βρετού και η Έλενα Χουζούρη, η οποία και επιμελήθηκε το αφιέρωμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Το πρόβλημα Σπινόζα, ο Ίρβιν Γιάλομ μιλά στον Ελπίδοφορο Ιντζέμπελη για τις σχέσεις που αναπτύσσονται στη φιλοσοφία, την ψυχοθεραπεία και τη λογοτεχνία.

Το Θανάση Βαλτινό συναντά ο Γιάννης Μπασκόζος σε μια κουβέντα για τις σύγχρονες λογοτεχνικές τάσεις, την επικαιρότητα και το νέο του βιβλίο «Ανάπλους».

Η επικοινωνιολόγος Ελεάνα Πανδιά συνομιλεί με την Ευγενία Φακίνου για το σύνολο του έργου της, τις απόψεις της για την επικαιρότητα, το ρόλο της λογοτεχνίας και της γραφής.

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ο Καθηγητής Νίκος Μουζέλης γράφει για τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τα Φιλοσοφικά του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου.

ΚΡΙΤΙΚΗ

O Ηλίας Κολοκούρης μας παρουσιάζει δύο εκδόσεις εκμάθησης ελληνικών, που αποτελούνται από δυο εγχειρίδια ομάδων εκπαιδευτικών και γλωσσολόγων έκαστη: η πρώτη περιλαμβάνει το Μαθαίνουμε ελληνικά: Ακόμα Καλύτερα! και το Ακούστε ελληνικά! Η δεύτερη αποτελείται από τα Ελληνικά Α΄ και τα Ελληνικά Β΄. Ο Γιώργος Ν.Περαντωνάκης μας ξεναγεί στο Ίσλα Μπόα του Χρήστου Αστερίου. Ο Σπύρος Κακουριώτης παρουσιάζει τις Αφηγήσεις για τη δεκαετία του 1940 που επιμελήθηκε ο Β. Δαλκαβούκης, η Ε. Πασχαλούδη, ο Η.Σκουλίδας και η Κ.Τσέκου. Ο Αλέξης Ζήρας μας συστήνει τον Εθισμό της Εύας Στάμου. Ο Χρίστος Παπαγεωργίου γράφει για το βιβλίο της Μάρως Δούκα Γιατί εμένα ψυχή μου. Η Κατερίνα Κωστίου παρουσιάζει την Αυθεντική ιστορία της Πάπισσας Ιωάννας της Μαριέττας Γιαννοπούλου-Μινώτου, που επιμελήθηκε η Πέρσα Αποστολή.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Στο τεύχος θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, παρα-στάσεις, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω, γράμματα από μακριά, κριτικογραφία, ευπώλητα, ως αναγνώστης, περιοδεύων, ραδιοφωνικές συζητήσεις, comics, στο μυαλό του συγγραφέα, a chat room of her own, Book in a frame, βιβλιοθήκες, Διαβολιάδα, an artist και cinematic literature. Ακόμη, από αυτό το τεύχος και μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 φιλοξενούνται κόμικς εμπνευσμένα από το έργο του Κάρολου Ντίκενς, μια συνεργασία του Διαβάζω με το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Comidom Press.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις