Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου

Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργηση...

Τι απαντά ο Υπουργός Εργασίας στη Βουλή

Λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από την υπουργό Ανάπτυξης, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία προωθείται ουσιαστικά η κατάργηση του αγγελιόσημου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε πως δεν θα τροποποιηθεί το ισχύον καθεστως. «Δεν αντιμετωπίζεται θέμα κατάργησης ή τροποποίησης του ισχύοντος καθεστώτος του αγγελιοσήμου από το υπουργείο Εργασίας», υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης, «το αγγελιόσημο είναι ένας κοινωνικός πόρος, που επιβάλλεται στα δημοσιεύματα και τις διαφημίσεις που καταχωρούνται στις ημερήσιες εφημερίδες και τα περιοδικά που εκδίδονται στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης ή μεταδίδονται από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς (κρατικούς και ιδιωτικούς) όλης της χώρας».

Μάλιστα ο υπουργός σπεύδει να επισημάνει ότι «το αγγελιόσημο θεσπίστηκε πριν από αρκετές δεκαετίες, για κοινωνικοασφαλιστικούς σκοπούς και αποτελεί πλέον έναν θεσμικά παγιωμένο πόρο των Τομέων Σύνταξης και Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στους οποίους διατίθεται, η συνεχής δε είσπραξη του οποίου, σε μέγιστο βαθμό, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του». Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει επίσης ότι «στις κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκπονούμενες αναλογιστικές μελέτες, το ύψος των εσόδων από τον εν λόγω πόρο αποτελεί μια σημαντική παράμετρο προσδιορισμού του μακροχρόνιου ελλείμματος ή πλεονάσματος του κάθε δικαιούχου φορέα».

Να μην διαταραχθεί το ισχύον καθεστώς του αγγελιοσήμου είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «υπάρχει κίνδυνος να υφαρπάξει το αγγελιόσημο ο κρατικός προϋπολογισμός εξαιτίας όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο 2 για τους πόρους υπέρ τρίτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά