Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τους δημότες και τον εμπορικό κόσμο

Την Πέμπτη 08/03/2012,μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου,έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο,στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου. Σκοπός της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης,την αγορά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους επαγγελματίες,καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τους δημότες και τον εμπορικό κόσμο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η έκρηξη της εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό στην περιοχή,αφού οι συχνές ληστείες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης μας σε υποδιεύθυνση.

Συζητήθηκε το πρόβλημα του παραεμπορίου που ταλανίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής, με την χωρίς έλεγχο διακίνηση εμπορευμάτων στην λαϊκή αγορά της πόλης. Συμφωνήθηκε η άμεση διενέργεια ελέγχων από συνεργεία του Δήμου και της Αστυνομίας στην λαϊκή αγορά καθώς και η χωροθέτησή της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.
Η εικόνα της πόλης,η καθαριότητα,οι κοινόχρηστοι χώροι, η εύρεση χωρών στάθμευσης, ο δημοτικός φωτισμός είναι προβλήματα  που συζητήθηκαν εκτενώς αφού  απαιτούν διευθέτηση ενόψει  μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου.

Συμφωνήθηκε  η ανάληψη  κοινών δράσεων με ενημερωτικά έντυπα και καταχωρίσεις στα ΜΜΕ, προκειμένου τονωθεί και να στηριχθεί η τοπική αγορά, καθώς επίσης και η ανάληψη  πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την κοινωνική αλληλεγγύη (τράπεζα τροφίμων, ρουχισμού κ.α), ώστε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να γίνουν αποδέκτες αυτών.
Έγινε ενημέρωση από τον κ.Δήμαρχο για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης και εξετάστηκαν τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στη λειτουργία των καταστημάτων κατά την διάρκεια του έργου.

Με αφορμή  τη  συμπλήρωση τεσσάρων ετών από το καταστροφικό σεισμό της 08/06/2008,ο Εμπορικός Σύλλογος πρότεινε η  08/06/2012 να είναι  μέρα γενικής διαμαρτυρίας της πόλης μας,αφού η πολιτεία αθέτησε τις υποσχέσεις της για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος  ανασυγκρότησης της περιοχής της  Δυτικής Αχαΐας και δεν προχώρησε στην αποκατάσταση των βασικών υποδομών της πόλης πού επλήγησαν από το σεισμό.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε στο τέλος ότι, αυτού του είδους οι συναντήσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις