Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα σχολείο ανθίζει…. Το ΑΓΑΦΡΟΝ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Ένα σχολείο ανθίζει…. Το ΑΓΑΦΡΟΝ στο 10ο...

Οι μαθητές έφτιαξαν τον δικό τους κήπο με βότανα και αρωματικά!

Ένας πανέμορφος μικρός κήπος φτιαγμένος με φροντίδα και αγάπη από νεαρούς μαθητές είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΑΓΑΦΡΟΝ και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Τον δικό τους κήπο με βότανα και αρωματικά (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, καλέντουλα και λεβάντα) έφτιαξαν οι μαθητές του ολοήμερου σχολείου στον προαύλιο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου που επιμελείται η δραστήρια δασκάλα του ολοήμερου κ. Γιώτα Λαμπρακάκη με την αμέριστη στήριξη του διευθυντή κ. Γιώργου Μούρτζη. Τον κήπο με τα βότανα ακολουθούν το σπορείο, ο λαχανόκηπος και η κομποστοποίηση.

Το «ΑΓΑΦΡΟΝ» ΑΓΑπώ & ΦΡΟΝτίζω τον τόπο μου – Εθελοντικές Δράσεις Πολιτών είναι ένα πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιάλειας. Το ΑΓΑΦΡΟΝ, όπως αναφέρει η υπεύθυνη του προγράμματος Σύμβουλος της Δ.Κ.Αιγίου Μαρία Καβούνη, στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του πολίτη με τον τόπο του, την κινητοποίηση και τον συντονισμό των τοπικών κοινωνιών με βάση την εθελοντική προσφορά. Μέσα από δράσεις και αποστολές βοηθά να ξαναβρούμε τη χαμένη κοινωνική αλληλεγγύη με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη συνεισφορά σε μια ορθότερη διαχείριση του περιβάλλοντος και του τοπίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΑΓΑΦΡΟΝ:

http://www.facebook.com/pages/ΑΓΑΦΡΟΝ/281929565176258

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της δράσης και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Φυτώριο ΜΑΝΩΛΙΑ και τη VIORGAN για την προσφορά τους σε φυτά και λιπάσματα αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις