Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναφορά της Μαρίας Κυριακοπούλου για τα Ειρηνοδικεία Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας

Αναφορά της Μαρίας Κυριακοπούλου για τα ...

"Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σκέψεις κατάργησης και των δύο δικαστηρίων"

Αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, κατέθεσε την Τρίτη 17/1/2012, η Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου, σχετικά με έγγραφο του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή, για τον κίνδυνο κατάργησης ή συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων Ερυμάνθειας και Χαλανδρίτσας. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος, τα δύο Ειρηνοδικεία εξυπηρετούν τους κατοίκους του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος έχει έκταση 550.000 στρεμμάτων και αποτελείται από 33 Τοπικές Κοινότητες, που συγκροτούνται από πολλούς μικρότερους οικισμούς, με πληθυσμό που είναι στη μεγάλη του πλειοψηφία αγρότες και κτηνοτρόφοi.

Τονίζεται ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν σκέψεις κατάργησης και των δύο δικαστηρίων, καθώς η κατάργηση έστω και του ενός, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Εκτός των άλλων η μακρόχρονη παρουσία των Ειρηνοδικείων σ΄ αυτές τις κωμοπόλεις έχει ταυτιστεί με την κοινωνική ζωή των κατοίκων, ενώ η λειτουργία τους συνδέεται σε σημαντικό βαθμό και με την τοπική τους οικονομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις