Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρεις οι σεισμοί στην Αιγιάλεια μέσα σε λίγα λεπτά - Ο πρώτος έγινε αισθητός στην Πάτρα

Τρεις οι σεισμοί στην Αιγιάλεια μέσα σε ...

Ο μεγαλύτερος από αυτούς είχε τελικά ένταση 4 Ρίχτερ

18:00 Μικρή απόκλιση προς τα πάνω δίνει τώρα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ως προς την ένταση, του σεισμού που σημειώθηκε το απόγευμα κοντά στις Καμάρες. Έτσι, ενώ αρχικά είχε προσδιορίσει την δόνηση στα 3,9 Ρίχτερ, με βάση νεώτερα δεδομένα, την ανεβάζει πλέον στα 4 Ρίχτερ.

Ως προς το επίκεντρο το δίνει 5 χιλιόμετρα βόρια των Καμαρών ενώ και το εστιακό βάθος το κατεβάζει στα 9 χιλιόμετρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τον σεισμό των 4 Ρίχτερ τον ακολούθησαν δύο μικρότεροι σεισμοί. Ένας 2,8 Ρίχτερ στις 17:30 και ο άλλος (με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βοριοδυτικά των Σελιανιτίκων) 2 Ρίχτερ στις 17:35.

17:35 Σε μικρή απόσταση από τις Καμάρες Αχαΐας προσδιορίζεται το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 17:19 με ένταση 3,9 Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βοριοανατολικά των Καμαρών, 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου και 26 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Πατρών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 17:30, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός εντάσεως 2.5 Ρίχτερ, περίπου με το ίδιο επίκεντρο.

17:27 Σεισμός σημειώθηκε στις 17:19 στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών. Η δόνηση, που έγινε αισθητός στην αχαϊκή πρωτεύουσα είχε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένταση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το ακριβές της επίκεντρο. Νεώτερα σε λίγο.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις