Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ν. Τζανάκος για την κατασκευή ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου στο νέο λιμάνι"

Ο Ν. Τζανάκος για την κατασκευή ποδηλατό...

Mήκους 2.200 μέτρων, κατά μήκος και έξω από το νέο λιμάνι

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠΑ,  ψηφίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει άμεσα, η υλοποίηση της εντολής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, για προσωρινή και στη συνέχεια οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, (που προβλέπει το γνωστό πρωτόκολλο), στο Δήμο της Πάτρας.

Κατά την ίδια συνεδρίαση υπήρχε θέμα, για τη μελέτη και κατασκευή των κιγκλιδωμάτων της εξωτερικής περίφραξης του νέου λιμανιού, απο το ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου έως το τέλος του λιμανιού (μήκος 2.200 μ.).

Ενθυμούμενος τη μελέτη του Πανεπιστημίου  για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου, η οποία περιλαμβάνει εκτός των  άλλων και πρόταση (στους μελετητές ανήκει η ιδέα) για την  κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου, κατά μήκος όλης της παραλιακής διαδρομής απο τον Καστελλόκαμπο έως την Παραλία, ζήτησα απο το Διοικητικό Συμβούλιο να δεχθεί και να ψηφίσουμε, τα κιγκλιδώματα να μεταφερθούν μέσα απο το σύνορο του νέου  λιμανιού, κατά δύο τουλάχιστον μέτρα προς το εσωτερικό, ώστε να διαπλατυνθεί το υπάρχον πεζοδρόμιο  και να δημιουργηθεί ενας ευρύς πεζόδρομος -ποδηλατόδρομος, σε όλο το μήκος των 2.200 μέτρων, παράλληλα με το δρόμο Πατρών-Πύργου, ο οποίος και να συνδεθεί στο μέλλον και να επεκταθεί και απο τις δυο πλευρές .

Το αίτημα έγινε δεκτό απο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο και ψηφίστηκε ομόφωνα απο όλα τα μέλη του Συμβουλίου.Μια σημαντική ενέργεια που καταγράφεται στα θετικά των διοικούντων τον ΟΛΠΑ.

Στο Δήμο μεταφέρεται τώρα η ευθύνη για την κατασκευή του έργου, σε συνεργασία με το Δημόσιο.

Ας ελπίσουμε πως το κλίμα αυτό θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια και εως την  ολοκλήρωση της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, απο τον ΟΛΠΑ στην πόλη".

Νίκος Τζανάκος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις