Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Βράβευση της Πάτρας στην Ολομέλεια του Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής & Ιονίου στην Ανκόνα

Βράβευση της Πάτρας στην Ολομέλεια του Φ...

Φορουμ Νεολαιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 13ης Ολομέλειας του Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής & Ιονίου (www.faic1999.net) στην Ανκόνα (14-16.12.2011) δίνοντας έμφαση στην οργάνωση της τρίτης μακρο-περιφέρειας της Ε.Ε. στη γεωγραφική περιοχή μας και στη συμβολή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στο θέμα αυτό.

Η Πάτρα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Φόρουμ υποστήριξε εξαρχής την ενεργοποίηση του δικτύου προς τις Βρυξέλλες, παράλληλα με τις ενέργειες των οκτώ όμορων χωρών που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή (Ιταλία, Ελλάδα, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σερβία). Είναι γεγονός ότι, ήδη λειτουργούν δύο μακρο-περιφέρειες της Ε.Ε. στη Βαλτική και το Δούναβη αντίστοιχα και τώρα είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για την οργάνωση της μακρο-περιφέρειας της Αδριατικής-Ιονίου.

Ας σημειωθεί, ότι η Επιτροπή των Περιφερειών έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά και είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Στο πλαίσιο της 13ης Ολομέλειας έγιναν ειδικές ομιλίες από αξιωματούχους για την μακρο-περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου και τη δραστηριοποίησή της σε επιμέρους άξονες προτεραιοτήτων αναφορικά με το περιβάλλον, τις μεταφορές, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη συμμετοχικότητα πολιτών. Σχετική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος «Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης» κ. Ανδρέας Φίλιας, επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Πατρέων, εντοπίζοντας τη σημασία της συμβολής των τοπικών αρχών στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Επίσης, η αποστολή του Δήμου Πατρέων με μέλη την κα Αμαλία Γουδέβενου (Γραφείο Δημάρχου – Διεθνείς Σχέσεις) και την κα Χρύσα Γεραγά (ΑΔΕΠ Α.Ε.- Προϊσταμένη Τμ. Προγραμματισμού, Δικτύωσης & Διεθνών Σχέσεων) συμμετείχε ενεργά στην ομάδα εργασίας για τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Φίλιας έκανε τοποθέτηση ως προς το διαπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας και το πλούσιο πολιτιστικό προϊόν της. Η ομάδα εργασίας έκρινε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία της Πεσκάρα για τη δημιουργία ενιαίου φεστιβάλ στις δύο πλευρές της Αδριατικής & του Ιονίου. Αναμένεται, στο επόμενο χρονικό διάστημα να συνεχιστεί η ανταλλαγή για την προσπάθεια αυτή, ώστε ειδική σχετική δράση να διεξαχθεί στην 14η Ολομέλεια του 2012 του Φόρουμ, που θα διοργανωθεί στην Πεσκάρα.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης, ότι η Πάτρα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) ήταν από τις πόλεις που υποστήριξε την ανάδειξη του ρόλου των νέων και την αξιοποίηση δράσεων του δικτύου προς όφελός τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Πάτρα ενεργοποιήθηκε στο έργο «Μια θάλασσα που αναπτύσσεται σε ειρήνη - A sea to grow in peace» που συντονίστηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης της περιοχής Marche (IT). Η Αντιδημαρχία «Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης» και η «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας-ΑΔΕΠ Α.Ε.» συνεργάστηκαν με την «Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας», προετοιμάζοντας το απαραίτητο υλικό, ώστε να ενημερωθούν τα σχολεία του Δήμου για το διαγωνισμό «AdriTwinning».

Τελικά, επτά σχολεία συμμετείχαν στο διαγωνισμό σχεδιασμού λογοτύπου για τη δράση «ΑdriTwinning» με στόχο την ενθάρρυνση συνεργασίας μεταξύ των σχολείων και των οργανώσεων νεολαίας, την υποστήριξη της διαπολιτισμικής ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων.

Συγκεκριμένα υπέβαλαν τις δημιουργίες τους στο διαγωνισμό, το 1ο Λύκειο Πατρών, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, το 43ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 7ο Γυμνάσιο Πατρών, το 9ο Γυμνάσιο Πατρών και το 12ο Γυμνάσιο Πατρών.

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο 1ο Λύκειο Πατρών που κέρδισε το τρίο βραβείο και ανέδειξε την πόλη μας σε ειδική τελετή που έγινε για το ΑdriTwinning στην Ανκόνα στο πλαίσιο του 1ου Φόρουμ Νεολαίας. Η αποστολή του 1ου Λυκείου Πατρών με επικεφαλής το Δ/ντή κ.Αντώνη Ζαβουδάκη, περιλάμβανε την εκπαιδευτικό-φιλόλογο κα Ήρα Κουρή, Δημοτικό Σύμβουλο, που συντόνισε την προσπάθεια του σχολείου, καθώς και τις δύο μαθήτριες της Β’ Λυκείου Αγγελική Καραπιπέρη και Κατερίνα Καραγιάννη, που επιμελήθηκαν το λογότυπο.

Η χαρά όλων ήταν διάχυτη!

Ας σημειωθεί, ότι η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης της περιοχής Marche (IT) έχει οργανώσει την ιστοσελίδα του έργου «ΑdriTwinning» (www.adritwinning.europe2010-2020.eu), που αποτελεί εργαλείο για τη διευκόλυνση της διακρατικής συνεργασίας των σχολείων και της υποβολής προτάσεων ενισχύοντας τη δικτύωση σε επίπεδο πόλεων.

Δεδομένης της επιτυχούς υλοποίησης του 1ου Φόρουμ Νεολαίας αναμένεται να ενισχυθεί η λειτουργία του, ώστε να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται παράλληλα με την Ολομέλεια του Φόρουμ των πόλεων.

Η Αντιδημαρχία «Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης» του Δήμου Πατρέων πρόκειται να οργανώσει ειδική εκδήλωση για τα σχολεία λόγω του «AdriTwinning», στα τέλη Ιανουαρίου 2012 στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά