Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ηχηρή ανατροπή στο Δήμο της Πάτρας τα αποτελέσματα των εκλογών στους εργαζόμενους

Ηχηρή ανατροπή στο Δήμο της Πάτρας τα απ...

Του Κώστα Ροπαλίδη

Μόνο ως ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη των δύο αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν. Αχαΐας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Δεκέμβρη.

Ανατροπή που ήταν ιδιαίτερα ηχηρή στο Δήμο της Πάτρας, μιας και τα συνδικαλιστικά δεδομένα και συσχετισμοί, που είχαν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο του Σωματείου των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου, ελέγχονταν με απόλυτη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ υπό την Προεδρία της κας Τασίας Κυριακοπούλου, Πρόεδρο του Σωματείου των υπαλλήλων και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε πέντε εκλογικά τμήματα. Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης για τους μονίμους υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων και των νομικών προσώπων, στο Αίγιο, στα Καλάβρυτα, στην Αχαϊα και Χαλανδρίτσα, για τους υπαλλήλους των αντιστοίχων Δήμων του Ν.Αχαϊας

Επί 1467 εγγεγραμμένων υπαλλήλων, ψήφισαν 820 μόνιμοι υπάλληλοι.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 775.Την ψήφο των υπαλλήλων διεκδίκησαν τέσσερεις (4) Συνδυασμοί, οι οποίοι κατά σειρά έλαβαν:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(πρόσκειταιστοΕΑΜ) 254Ψήφους

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ (Καποδ/ριακοι) 187 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΠΑΣΟΚ) 186

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΚΕ) 148

Οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων που εκλέγονται με βάση τις ψήφους των συνδυασμών είναι κατά σειρά:

Από την αναδειχθείσα πρώτη δύναμη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκλέγεται ως τακτικό μέλος, ο πλειοψηφών υποψήφιος του συνδυασμού Λάμπης Θεοδωρόπουλος με δεύτερη κατά σειρά σταυρών προτίμησης την Παπατσώρη Παρασκευή αναπληρωτή του, υπάλληλοι και οι δύο του Δήμου Πατρέων

Από την δεύτερη δύναμη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ εκλέγεται ως δεύτερο τακτικό μέλος, ο πλειοψηφών υποψήφιος του συνδυασμού αυτού Άγγελος Μητρόπουλος με αναπληρωτή του τον Αναγνωστόπουλο Μιχάλη υπάλληλοι και οι δύο του Δήμου Αιγιάλειας

Η κατάταξη του συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην τρίτη θέση για πρώτη φορά, και η μη εκλογή της Προέδρου του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων Τασίας Κυριακοπούλου στις εκλογές αυτές, δείχνει ευρύτερες ανακατατάξεις όχι μόνο συνδικαλιστικές στο χώρο των εργαζομένων του Δήμου αλλά και πολιτικές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μιας και η πτώση του συνδυασμού σε αριθμό ψήφων αλλά και σε ποσοστά, είναι αρκετά μεγάλη, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των αντίστοιχων εκλογών του2006 (405 ψήφοι κοινό Ψηφοδέλτιο με Καποδιστριακούς) και 2008 (-με αποκλεισμό του ΕΑΜ από τις εκλογές αυτές- 305 ψήφοι στο Δήμο της Πάτρας και 252 οι Καποδιστριακοί Δήμοι).

Ο συνδυασμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΚΕ) είναι τελευταίος στην σειρά κατάταξης στις προτιμήσεις των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις