Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιωάννινα: Κάμερες και περιπολίες από τους κατοίκους της Σκλίβανης

Ιωάννινα: Κάμερες και περιπολίες από του...

Σε φόβο και τρόμο για τους κατοίκους τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου έχουν εξελιχθεί οι σπείρες διαρρηκτών που δρουν άλλοτε οργανωμένα και άλλοτε περιστασιακά

Σε φόβο και τρόμο για τους κατοίκους τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου έχουν εξελιχθεί οι σπείρες διαρρηκτών που δρουν άλλοτε οργανωμένα και άλλοτε περιστασιακά. Οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις νιώθουν ανυπεράσπιστοι και αποφασίζουν μόνοι τους να λάβουν μέτρα προστασίας.

Έξι κλοπές και διαρρήξεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Σκλίβανη. Κάποιοι παραβίασαν τις πόρτες δύο εκκλησιών και άδειασαν τα παγκάρια από -ελάχιστα- χρήματα.

Η ζημιά που έκαναν στις πόρτες ήταν πολύ μεγαλύτερη από την ...είσπραξή τους. Και σε άλλες δύο περιπτώσεις κακοποιοί κατάφεραν και άρπαξαν το κομπόδεμα υπερήλικων, εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, που θα άλλαζαν την παροχή...

Τώρα τις μέρες των γιορτών αναμένεται να πυκνώσουν τέτοια περιστατικά για τα οποία η Αστυνομία αδυνατεί βέβαια να προσφέρει οποιαδήποτε προστασία.

Γι' αυτό οι Σκλιβανίτες εγκαθιστούν κάμερες ασφαλείας σε "κομβικά" σημεία του χωριού, ώστε η Αστυνομία να έχει στοιχεία για εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών, αν επιχειρήσουν κάτι.

Κι ακόμα δημιούργησαν ομάδες "περιπολίας" που θα γυρνάνε εκ περιτροπής σε ημερήσια βάση στο χωριό και θα επισκέπτονται τα σπίτια, ηλικιωμένων κυρίως.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα προστατεύσουν το χωριό τους από τους αγνώστους που δρουν ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις