Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μικροζημιές από τα 5,1 Ρίχτερ- Ανησυχία καθώς δεν έχουν γίνει αισθητοί μετασεισμοί

Μικροζημιές από τα 5,1 Ρίχτερ- Ανησυχία ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αναστάτωση σε Ναύπακτο, Πάτρα, Αίγιο - Αισθητός ο σεισμός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Πανικός επικράτησε χθες σε Πάτρα, Ναύπακτο, Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή από τον σεισμό που εκδηλώθηκε στις 7.30 περίπου το απόγευμα. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν από το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αισθητοί πολλοί μετασεισμοί.

Πάντως οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ο οποίος είχε διαφορετικό επίκεντρο από τον ισχυρό σεισμό που έιχε ταρακουνήσει την ίδια περιοχή, το καλοκαίρι. Όπώς είπε στο www.thebest.gr o σεισμολόγος - Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Δρακάτος, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο, αλλά εμφανίζονται καθησυχαστικοί. "Καταλαβαίνω την ανησυχία των κατοίκων αλλά  έχουν γίνει μετασεισμοί, είναι μικρότεροι σε μέγεθος και γι αυτό δεν έχουν γίνει αισθητοί. Αλλά το μέγεθος του σεισμού ήταν 4.6 ρίχτερ (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό) και αυτό δεν δικαιολογεί να γίνουν εκατοντάδες μετασεισμοί", λέει ο κ. Δρακάτος.

Όπως είπε στο www.thebest.gr o Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, μέχρι χθες βράδυ είχαν αναφερθεί ρωγμές στην πολυκατοικία της οδού Λαουρδέκη, η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του Αυγούστου και είχε κριθεί ακατάλληλη, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν και σε σπίτι στην περιοχή Μαμουλάδα. Η πολυκατοικία της Λαουρδέκη παρότι έχει κριθεί ακατάλληλη, εξακολουθεί να κατοικείται, μιας και δεν είναι εύκολο οι ένοικοι να αλλάξουν στέγη, λόγω των οικονομικών δεδομένων τους, αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος και παρά τις ενέργειες του Δήμου να ενταχθούν από την πολιτεία σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί.

Eπίσης ζημιές αναφέρθηκαν στο κτίριο που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία και στεγάζει την ΑΛΚΥΩΝΗ και βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου, κοντά στη Λυγιά. Το κτίριο θα ελέγξουν μηχανικοί του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγζοι στα κτίριο από το ΤΑΣ.

Την ίδια ώρα ο κ. Σταυρόπουλος μεταφέρει την αναστάτωση και την αγωνία πολλών κατοίκων, από τον χθεσινό σεισμό και από το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αισθητοί πολλοί μετασεισμοί.

Ο σεισμός ήταν έντονος και είχε διάρκεια. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ. Αρχικά είχε υπολογίσει τον σεισμό στα 4,5 Ρίχτερ, εν συνεχεία στα 4,9 Ρίχτερ αλλά η νεώτερη μέτρηση τoν δίνει στα 5,1 Ρίχτερ.

Πάντως, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας υπολογίζει το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό εντοπίζεται 2χλμ βόρεια βορειδυτικά της Ναυπάκτου.

Διαβάστε επίσης:

5,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν Ναύπακτο, Πάτρα και Αίγιο- Επικράτησε πανικός

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις