Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Το παρεμπόριο ανθεί - Ανεφάρμοστα τα μέτρα για την πάταξή του"

"Το παρεμπόριο ανθεί - Ανεφάρμοστα ...

Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Το παραεμπόριο, που γεμίζει την αγορά με αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης προϊόντα, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που εξουθενώνει οικονομικά, όλο και περισσότερο, κράτος και επαγγελματίες.

Δεν είναι μόνο οι φόροι που χάνονται από το κράτος, οι οποίοι υπολογίζονται πάνω από τα δύο δισεκατομμύρια και τα δεκάδες καταστήματα που κλείνουν, είναι και η δημόσια υγεία που απειλείται από τη διακίνηση αυτών των προϊόντων.

Η σύγχρονη αυτή μάστιγα επιφέρει μια άνευ προηγούμενου επιβάρυνση στην ήδη κλυδωνιζόμενη ελληνική οικονομία και τον κλάδο του εμπορίου ειδικότερα.

Οι ασυντόνιστες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις ενέργειες πάταξης του με  αναμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρα, έχουν μη απτά αποτελέσματα ποιοτικά και ποσοτικά  και εν πάση περιπτώσει δεν ανακουφίζουν την αγορά από το φαινόμενο.

Απουσιάζουν πολιτικές που θα ενσωματώσουν λύσεις για την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, την αναστροφή της  ύφεσης στην οικονομία, την αποδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Αντί αυτού ο Υπουργός της Οικονομίας μας απαριθμεί σχεδιασμούς και επιτεύγματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τον οποίο ο ίδιος έχει διαλύσει με τις μεταρρυθμιστικές του πρωτοβουλίες.

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο Υπουργός Οικονομίας   στην  απάντηση του σε αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση του Αρμοδίου Υπουργού κ. Βενιζέλου η οποία έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 7235/28.7.11 αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. Μπεκίρης, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η λειτουργία των Δ.Ο.Υ υποστηρίζεται μηχανογραφικά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΤΑΧΙS του οποίου η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε το 2001.

Το σύστημα αυτό καλύπτει πλήρως την εσωτερική λειτουργία των Δ.Ο.Υ και παρότι είναι δέκα (10} ετών, η λειτουργία του είναι σχεδόν αδιάλειπτη και γενικά δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Για τον πλήρη εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται το ΝΕΟ ΤΑΧΙ5 το οποίο θα εξυπηρετείται από ένα καινούριο Κεντρικό Σύστημα
( DATA CΕΝΤΕR ) το οποίο προμηθεύεται το Υπουργείο και θα είναι σε πλήρη λειτουργία εντός του 2012.

Παράλληλα το φορολογικό σύστημα υποστηρίζεται από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ οι οποίες το τρέχον έτος 2011 έχουν αναβαθμιστεί με το ΝΕΟ ΤΑΧΙS net και δίδουν την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικά όλων των φορολογικών Δηλώσεων εισπρακτικού χαρακτήρα, με ταυτόχρονη δυνατότητα πληρωμής τους με όλα τα διαθέσιμα τραπεζικά προϊόντα.

Η υπηρεσία αυτή του ΤΑΧΙS net στους επόμενους μήνες θα εμπλουτιστεί με πρόσθετες δυνατότητες υποβολής εντύπων, πληρωμών και έκδοσης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.
Τέλος, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ενίσχυση των Δ.Ο.Υ. με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίζονται τα λειτουργικά προβλήματα και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φορολογούμενοι πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις