Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τσάμπερλεν και Σίντοφ φέρνουν το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στο διεθνές σινεμά...ΦΩΤΟ

Τσάμπερλεν και Σίντοφ φέρνουν το Ολοκαύτ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Πρωταγωνιστούν στην ταινία "echos of the past"

H ταινία «Echoes of the Past» που πραγματεύεται τη σφαγή των Καλαβρύτων, χωρίς καμία διάθεση όπως λένε οι συντελεστές της να αποτελέσει ένα court room drama, βρίσκεται στην τελική ευθεία για να βγει στους  κινηματογράφους σε λίγους μήνες. Τα γυρίσματα στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο της Αθήνας αλλά και στους εξωτερικούς χώρους των Καλαβρύτων ολοκληρώθηκαν πριν μερικές εβδομάδες.

Πρόκειται για μία φιλόδοξη παραγωγή με αξιόλογους συντελεστές όπως: ο έμπειρος και ταλαντούχος  Νικόλας Δημητρόπουλος («Alter Ego» με τον Σάκη Ρουβά),  η Foss Productions, με επικεφαλής τον γεμάτο όνειρα Στέλιο Κοτιώνη και τα μεγάλα ονόματα των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν σε αυτή.

Τον κεντρικό ρόλο του συγγραφέα Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους επιζώντες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που επί 75 χρόνια αναζητά τον «κομαντάτ Τένερ» ερμηνεύει ο ταυτισμένος με τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν Μαξ φον Σίντοφ (έκαναν μαζί πάνω από 11 ταινίες από το 1957 ώς το 1971), ο οποίος συμμετέχει και στο Game of Thrones. Ο Σουηδός ηθοποιός θα μείνει για πάντα στη μνήμη των περισσοτέρων ως ο Ιππότης που παίζει τη ζωή του σε μια παρτίδα σκάκι με τον Θάνατο στην «Εβδομη Σφραγίδα» (1957).

 

Το 1960 κάνει το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο σινεμά. Παίζοντας, όμως, σχεδόν τα πάντα, έφτασε σε ένα πλατύτερο κοινό, που το «Πίσω από τον σπασμένο καθρέφτη» μπορεί να μην το ανακάλυπτε ποτέ. Ερμήνευσε  τον πληρωμένο δολοφόνο στις «Τρεις μέρες του Κόνδορα» του Πόλακ, συμμετείχε στην ταινία του Γούντι Αλεν «Χάνα και τις αδελφές της», διεκδίκησε ένα Οσκαρ α΄ ρόλου ως αφοσιωμένος πατέρας και βασανισμένος μετανάστης στο «Πέλε ο κατακτητής» του Ογκουστ κι ένα ακόμα, β΄ ρόλου (2011), στο «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά», το συγκινητικό δράμα για τους δίδυμους πύργους χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξει το στόμα του).

Τον Κομαντάτ που ήταν εκ των υπευθύνων της σφαγής του 1943 ερμηνεύει ο άλλος σταρ της διανομής, ο 84χρονος σήμερα Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, ο αμερικανός καλλονός που παροτι έχει δηλωσει ευθέως την προτίμησή του στο ίδιο φύλο, είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλες τις γυναίκες του κόσμου μετά τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως ο  «Δρ Κιλντέρ» τη δεκαετία του ’60 και τα «Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» το 1983, αλλά κυρίως το "Σογκούν".

 

Σκηνή από τα γυρίσματα στο υπερσύγχρονο στούντιο της Foss στον Γέρακα. Ο Ελληνας και ο Γερμανός, οι δυο «εχθροί», ηλικιωμένοι και καταβεβλημένοι πια, συναντιούνται σε ένα παγκάκι στις όχθες γερμανικής λίμνης

Σκηνή από τα γυρίσματα στο υπερσύγχρονο ...

Σκηνή από τα γυρίσματα στο υπερσύγχρονο στούντιο της Foss στον Γέρακα. Ο Ελληνας και ο Γερμανός, οι δυο «εχθροί», ηλικιωμένοι και καταβεβλημένοι πια, συναντιούνται σε ένα παγκάκι στις όχθες γερμανικής λίμνης

Όπως περιγράφει η δημοσιογράφος Βένα Γεωργακοπούλου στην εφημερίδα των Συντακτών, εκ των προσκεκλημένων δημοσιογράφων από την παραγωγή στα γυρίσματα, «ο γλυκός Μαξ φον Σίντοφ στα διαλείμματα αποσύρεται κουρασμένος, στηριγμένος πάνω στην πανταχού παρούσα Γαλλίδα σύζυγό του Κατρίν Μπρελέ, ζει άλλωστε μαζί της τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γαλλία, έχει γαλλική υπηκοότητα και μια ολόκληρη γαλλική οικογένεια (οι δυο κούκλες έφηβες εγγονές του κάνουν όλα τα κεφάλια να γυρίζουν).

Αντίθετα ο πέντε χρόνια μικρότερός του Τσάμπερλεν κυκλοφορεί παντού σφυρίζοντας, τραγουδώντας, παίζοντας πιάνο με τα χέρια του στον αέρα, τίποτα δεν είναι τυχαίο, έχει διαπρέψει και στο μιούζικαλ».

Κινηματογραφικό πλατό τα Καλάβρυτα το Δεκέμβριο - The Best News

Το σενάριο της ταινίας θέλει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων να έχει φτάσει, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κι αποτελεί το εφαλτήριο για να ’ρθουν κοντά δυο διαφορετικές γενιές Ευρωπαίων.

Ο Έλληνας, που έζησε τον πόλεμο και ζει με τα φαντάσματα του παρελθόντος και η Γερμανίδα δικηγόρος Καρολίν Μάρτιν (την παίζει η γνωστή ηθοποιός Αλις Κριτζ), που όπως πολλοί Ευρωπαίοι της νέας γενιάς πιστεύει ότι όλα αυτά τα έχουμε ξεπεράσει ή πρέπει να τα ξεπεράσουμε γιατί ζούμε σε μια νέα, ενωμένη Ευρώπη.

Στην ταινία διάφορους ρόλους κρατούν γνωστοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μαρία Αλιφέρη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δανάη Σκιάδη και περισσότεροι από 600 κομπάρσοι.

Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight