Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μύριζε θάνατος» - Τι είδε η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Μάτι - ΦΩΤΟ

«Μύριζε θάνατος» - Τι είδε η Πατρινή Πρό...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη στο thebest.gr

«Μύριζε θάνατος. Η κατάσταση ήταν απερίγραπτη.. Νεκροί άνθρωποι, νεκρά ζώα, μεγάλη οικολογική καταστροφή». Η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη μιλά στο thebest.gr για τα όσα είδε μαζί με  μέλη του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κυρίως στο Μάτι.

Μαζί με συναδέλφους της  επισκέφθηκαν, εκτός από το Μάτι, τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη κι έφτασαν ως το Ζούμπερι. Προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε περίπου 50 τραυματισμένα ζώα που ήταν στις καμένες περιοχές και έφεραν εγκαύματα σε πόδια , κοιλιά, πρόσωπο, ενώ κάποια αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του (δεν πρόκειται για ΜΚΟ διευκρινίζει η κ. Τραχήλη) και επιπλέον με τη συνδρομή της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης μοίρασε νερά και ζωοτροφές σε κατοίκους ιδιοκτήτες ζώων..

Τα νεκρά ζώα που αντίκρισαν ήταν αρκετά και δεν ήταν μόνο σκύλοι. Εντόπισαν ακόμα και χελώνες. Ωστόσο η κατάσταση που είχε αντικρίσει το 2007 στην Ηλεία, ήταν χειρότερη, δεδομένου ότι επρόκειτο για αγροτοκτηνοτροφική περιοχή με αποτέλεσμα να καούν τότε πολλά παραγωγικά ζώα, κάτι που δεν συνέβη στην ανατολική Αττική.

Το θέαμα που αντίκρισαν στο Μάτι ήταν κάτι παραπάνω από θλιβερό λέει η Πρόεδρος των Κτηνιάτρων. Τα ζώα που κάηκαν είχαν μετατραπεί σε άμορφες μάζες..

Την ίδια ώρα άνθρωποι που κατάφεραν να σωθούν, παρέμεναν στα σπίτια τους παρότι είχαν υποστεί ζημιές, προκειμένου να αποφευχθεί το πλιάτσικο.

«Ως κτηνίατροι προσπαθούμε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αναφορικά με την τύχη των τραυματισμένων ζώων. Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ευχαριστεί το σύνολο των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περιθάλπουν αφιλοκερδώς σε κτηνιατρεία και κλινικές όλης της Αττικής τραυματισμένα ζώα. Στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες όλων των ομάδων διάσωσης».

«Αυτό που αντικρίσαμε ήταν ασύλληπτο» - Η αρχηγός των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού στο thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις