Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Δεν προπηλακίσαμε καμία εργαζόμενη" λέει η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας

"Δεν προπηλακίσαμε καμία εργαζόμενη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι είπαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας καθώς όπως ανέφερε η προσωρινή διοίκηση:"Πέντε μέλη της παράταξης «Σύνδεση» ήρθαν σήμερα προφασιζόμενοι ότι «εκπαραθυρώσαμε» μία εργαζόμενη. Πρόκειται για μία εργαζόμενη που είναι εδώ 14 χρόνια, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση".

Ώρα αποφάσεων για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας- Καλούνται σε συνεδρίαση απόψε οι δυο πλευρές για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η προσωρινή διοίκηση ο πρόεδρος Κώστας Σπανός τόνισε ότι:"Πράγματι η προσωρινή διοίκηση αντιμετωπίζει την αποδεδειγμένη δυστροπία κάποιων από το προηγούμενο προεδρείο να παραδώσουν-κι ακόμα δεν έχουν παραδώσει ούτε το τομείο, ούτε τη σφραγίδα, ούτε τους κωδικούς από το αρχείο και τον υπολογιστή του Εργατικού Κέντρου. Αυτά δεν είναι περιουσία κάποιου. Τα διαχειρίζεται η διοίκηση.

Αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς διοίκηση και όφειλαν να παραδώσουν σε εμάς. Δε το έκαναν οπότε για να λειτουργήσουμε με τα μέλη και τα σωματεία μας έπρεπε να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δυστροπία τους. Και τους βρήκαμε. Στη θέση του υπολογιστή που λένε ότι πήραν μπήκε κάποιος άλλος για να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο. Όταν παραδώσει η Προσωρινή Διοίκηση θα παραδώσει και αυτό τον υπολογιστή στον οποίο δε θα γίνει καμία παρέμβαση. Δεν έχουμε προβεί σε παράνομη πράξη.

Η συνάδελφός μας- και μετά εργαζομένη- όταν καλέστηκε ν συνεργαστεί αρνήθηκε. Αφού δε θέλησε να συνεργαστεί χρησιμοποιώντας προφάσεις εμείς απλώς βρήκαμε τρόπο να ξεπεράσουμε εμπόδια. Είπαμε αφού δε μπορείς θα το κάνει άλλος και έτσι έγινε. Διαψεύδουμε και δηλώνουμε ότι όποιες πρακτικές κι αν ακολουθήσουν θα τις ξεπεράσουμε για να πάμε σε καθαρές εκλογές.Θα επικρατήσει νομιμότητα. ".

Ο κ. Σπανός τόνισε επίσης ότι:"Προέκυψε προσωρινή διοίκηση με συγκεκριμένο στόχο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και να οδηγήσουμε το εργατικό κέντρο σε εκλογές".

 

Όσο για το τι θα προκύψει από το σημερινή συνάντηση της παράταξης "Σύνδεση" ανέφερε ότι το τωρινό προεδρείο της προσωρινής διοίκησης είναι νόμιμο. Το αν θα προκύψει Παραπροεδρείο και τι αρμοδιότητες θα έχει δε το ξέρω" ανέφερε.

Ο Αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Αγγελόπουλος εξήγησε ότι:

"Η προσωρινή Διοίκηση θα οδηγήσει το Εργατικά Κέντρο σε Συνέδριο τον Ιούνιο. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι... όχι οι νόθοι και αυτοί που έχουν  διπλοψηφίσει για να εκλέγουν αντιπροσώπους και αυτοί που είναι νεκροί από το 2013 και εμφανίζονται ότι ψήφισαν το 2016.

Καλούμε τα σωματεία να είναι σε επαγρύπνηση και να υπερασπιστούν την ύπαρξη του Εργατικού Κέντρου, τον προσανατολισμό του για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Προσφύγαμε στα δικαστήρια για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Εμείς προτείναμε στο δικαστή να είναι πάλι η ίδια διοίκηση, οι 17 που είχαν εκλεγεί.

Η άλλη παράταξη, της απερχόμενης Προέδρου πρότεινε 17 άτομα καινούργια άτομα. Έβαλε κι σωματεία που υπέγραψαν είναι αίολα. Έχουν κάνει μαϊμού εκλογές και θα πάνε στον εισαγγελέα και γι αυτό… επειδή τη δική μας πρόταση δέχθηκε ο δικαστής πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε την προσωρινή προεδρεία του Εργατικού Κέντρου. Τους καλέσαμε αλλά δεν ήρθαν. Το Εργατικό κέντρο θα λειτουργήσει".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις