Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Κάτι κινείται ενόψει Πάσχα αλλά συγκρατημένα - Η εικόνα στην αγορά της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Κάτι κινείται ενόψει Πάσχ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Βόλτα στο κέντρο της Πάτρας για τους καταναλωτές

Αυξάνεται δειλά δειλά η εμπορική κίνηση  στην Πάτρα και άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, λίγο πριν το Πάσχα, με το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εμπορικά, στα κρεοπωλεία, αλλά και στα ζαχαροπλαστεία. Ο καλός καιρός έχει ευνοήσει τους καταναλωτές που έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και να απολαύσουν έναν καφέ.

Ακόμα κι αν όλες τις προηγούμενες μέρες η αγορά ήταν υποτονική, ενόψει του Πάσχα οι καταναλωτές θα ψωνίσουν τα απαραίτητα γι΄αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο σύμφωνα με την εικόνα που μας δίνει ο Πατρινός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, η εικόνα στην αγορά της Πάτρας και όχι μόνο, δεν είναι πολύ καλή και η πτώση σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 10%.

Αλλά και σε άλλους νομούς η εικόνα της αγοράς είναι χειρότερη φέτος, επισημαίνει, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Κορινθίας.

Περιοχές όπως τα Ιόνια Νησιά , η  Μεσσηνία και  η Αρκαδία κλπ, όπου είναι τουριστικές, η εικόνα είναι καλύτερη και αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω τις ημέρες αυτές.

Μάλιστα ο κ. Βαγενάς αναφέρει ότι πρώτη φορά φέτος έγινε δέκτης παραπόνων για μείωση στην κίνηση από συναδέλφους με καταστήματα τροφίμων…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Νομού Αχαΐας, Ταξιάρχης  Κάππας  ανέφερε στο thebest.gr πώς "οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν τα γλυκά τους την τελευταία στιγμή έτσι ώστε να είναι φρέσκα. Τσουρέκια και Πασχαλινά κουλούρια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες.

Τα τσουρέκια υπάρχουν στην απλή μορφή τους αλλά και πιο… σύνθετα με τα σοκολατένια να αποτελούν το καλύτερο γλύκισμα για τις ημέρες αφού καταναλώνονται μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Κατά μέσο όρο, ένα τσουρέκι κοστίζει από 6-15 ευρώ ενώ τα κουλούρια από 16- 17 ευρώ

Είναι σημαντικό ότι οι Πατρινοί επιλέγουν για τις αγορές τους πατρινά ζαχαροπλαστεία τα οποία εμπιστεύονται".

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο Αντώνης Δημακόπουλος από τις "Γλυκοτεχνίες", αν και σε σχέση με τα γλυκά οι καταναλωτές είναι της τελευταίας στιγμής, επιλέγουν για τις ημέρες αυτές νηστίσιμες λιχουδιές.

Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που έχουν  φροντίσει να παραγγείλουν για το Πάσχα γλυκά αλλά και τούρτες.΄

Αυξημένη είναι πλέον η κίνηση και στα κρεοπωλεία αφού οι καταναλωτές τηρούν, όσο μπορούν, τα πατροπαράδοτα έθιμα και ετοιμάζονται να σουβλίσουν τον οβελία. Κατά μέσο όρο η τιμή του οβελία κυμαίνεται από 7 ως 9 ευρώ.

Υποτονική η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Πάτρας - Μείωση 20% στα κρεοπωλεία

Τηρούν το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία

Όπως μάθαμε από το Carna, οι καταναλωτές ψωνίζουν όσο χρειάζονται για να φτιαχτεί το πασχαλινό τραπέζι με το μενού να έχει αρνί (ολόκληρο ή κομμάτια), πατσές, συκωταριές, και αλλά και τα απαραίτητα υλικά για το κοκορέτσι.

Στα κρεοπωλεία η κίνηση κορυφώνεται μέχρι τη Μ. Παρασκευή αφού οι νοικοκυρές  θέλουν να είναι όλα έτοιμα μέχρι το Μ. Σάββατο.

Τα βαφτιστήρια έχουν την τιμητική τους αφού οι νονοί εκτός από την λαμπάδα φροντίζουν να αγοράσουν γι΄ αυτά παπούτσια, όπως προστάζει το έθιμο.

Παπούτσια και λαμπάδες για τα βαφτιστήρια

Η κίνηση στα είδη υπόδυσης θα κορυφωθεί έως το Μ. Σάββατο ενώ όπως μας εξήγησε ο Γιώργος Σταυρόπουλος του Classico στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης αυτές τις ημέρες, έχει συμβάλει η καλή κατάσταση των δρόμων η οποία βοηθά και κατοίκους από τις γύρω περιοχών να έρχονται στην Πάτρα έτσι ώστε να κάνουν τα ψώνια τους.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - 6.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει ήδη από τη Γέφυρα και πάνω από 15.000 από Ελευσίνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις