Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η λευκή νύχτα στην έναρξη του καρναβαλιού "διχάζει" την αγορά της Πάτρας- ΒΙΝΤΕΟ

Η λευκή  νύχτα στην έναρξη του καρναβαλι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Όχι" από τους υπαλλήλους στην πρόταση δήμου - εμπόρων

Την έντονη αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων έχει προκαλέσει η αίτηση που έκανε ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας, για να λειτουργήσει εως αργά το βράδυ της έναρξης του πατρινού καρναβαλιού και στη λογική της Λευκής Νύχτας. Η λευκή νύχτα ξεκίνησε ως θεσμός από την πόλη της Καλαμάτας και για συγκεκριμένες ημέρες φάνηκε να δίνει αέρα στα οικονομικά δεδομένα των κατα τόπους αγορών και όπου έχει εφαρμοσσθεί. Ανάλογη εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί και στην Ναύπακτο -και εκεί όμως εν μέσω αντιδράσεων.

Οι σοβαρότερες αντιδράσεις εστιάζονται στα οφέλη που οι εμποροϋπάλληλοι δεν βλέπουν πως μπορεί να έχει μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό το αναγνωρίζει και μερίδα εμπόρων που διαθέτει προϊόντα τα οποία δεν είναι από εκείνα τα οποία θα αγόραζε κανείς μια Λευκή Νύχτα.

Στο μεταξύ επιστολή προς ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, απέστειλε η παράταξη  «Ελεύθεροι Εμπορουπάλληλοι Πάτρας», επαναφέροντας λίγες ημέρες πριν την έναρξη του  Πατρινού Καρναβαλιού 2018, το αίτημα του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, για την υλοποίηση «Λευκής Νύχτας».

Ακούστε τι λέει ο συνδικαλιστής εμποροϋπάλληλος Σάββας Τζάκης

Από την πλευρά του ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας και δια στόματος του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου, αναφέρει πως το αίτημα στην περιφέρεια αφορά στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς, συμμετοχής στη γιορτή της Πάτρας και την οικονομική ανάταση των εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, τα οικονομικά στοιχεία από κάθε πόλη της χώρας όπου έχει γίνει Λευκή Νύχτα με διάφορες αφορμές, δείχνει πως υπήρξε σημαντικό όφελος για αρκετές επιχειρήσεις.

Οι εμποροϋπάλληλοι χαρακτηρίζουν τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας, "ουρά" σε εκείνον του Ιστορικού Κέντρου, καθώς αρχικά η πρόταση είχε γίνει από τον τελευταίο.

Εκτός των άλλων στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο εμπορικός σύλλογος πατρας έκανε αίτημα προς την περιφέρεια για την διεξαγωγή λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού , δηλαδή να επιμηκυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 η ώρα το βράδυ κάτι το οποίο όπως αποκαλύψαμε εμείς οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ πριν λίγους μήνες ήταν στις προθέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (άραγε ο εμπορικός σύλλογος σέρνεται πίσω από τις προθέσεις του συλλόγου εμπόρων ιστορικου κεντρου;) και γιατί άλλαξε στάση ο εμπορικός σύλλογος στο θέμα των λευκών νυχτών που κάποιες άλλες εποχές ήταν αντίθετος; (να θυμίσουμε μια παλιότερη απόπειρα του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου την είχε καταδικάσει ο εμπορικός σύλλογος) ,

Τελικά τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαιων επιχειρηματιών κι των εμποροϋπαλλήλων ; Τελικά θα κάνει λευκή νύχτα ο εμπορικός σύλλογος για να ευνοηθούν για ακόμη μια φορά τα πολυκαταστήματα κι μερικοί επιχειρηματίες στο κέντρο αδιαφορώντας για τους συνάδελφους τους που είναι εκτός κέντρου;" καταλήγει η επιστολή των εμποροϋπαλλήλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις