Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στην Πάτρα Μίσσας, Γελαδάς και Μητροτάσιος για την Αθλητική Ημερίδα Πανεπιστημίου Πατρών

Στην Πάτρα Μίσσας, Γελαδάς και Μητροτάσι...

Μεγάλα ονόματα της Προπονητικής ως εισηγητές στην Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα του Γυμναστηρίου

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου, οργανώνει και θα πραγματοποιήσει την 4η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα με θέμα: «Προπονητική και Αγωνιστικός Αθλητισμός», Λέμε ΝΑΙ στην σχεδιασμένη και προετοιμασμένη Άσκηση! Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιστημονικών του δράσεων και ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης αθλητικής πόλης των Πατρών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα, οδός Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαΐμη, ώρα 5:30 μ.μ.-8:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και ομοσπονδιακοί προπονητές στις θεματικές:

-Αντοχή του Ανθρώπου: Περιοριστικοί παράγοντες και προπονησιμότητα. Νίκος Γελαδάς, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας και Κοσμήτορας Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα αναπτύξει και θα επικεντρωθεί στην επίδραση του όγκου προπόνησης στο βαθμό βελτίωσης της αερόβιας ικανότητας. Συγκεκριμένα θα συζητηθεί ο ρόλος του ερεθίσματος, υψηλής, μέγιστης ή υπερμέγιστης έντασης και χαμηλής διάρκειας, έναντι εκείνου του ερεθίσματος κλασικής αερόβιας προπόνησης η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλή ένταση και υψηλή διάρκεια. Τέλος θα ανασκοπηθεί ο ρόλος της συχνότητας προπόνησης στη βελτίωση της αερόβιας ισχύος σε υγιή και ασθενή άτομα πάσχοντα από χρόνιες παθήσεις σχετιζόμενες με την υπογεννητικότητα.

-"Υψηλής έντασης αγωνιστικές ενέργειες με και χωρίς μπάλα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και η σημασία τους στην προπόνηση":

Μιχάλης Μητροτάσιος, Λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική και Προπονητική της Ποδοσφαίρισης», στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την εισήγηση θα αναδειχθούν οι σύγχρονες τεχνικές και τακτικές ενέργειες υψηλής έντασης, που αφορούν στην προπόνηση με μπάλα και χωρίς μπάλα στο ποδόσφαιρο. Θα τονιστεί η αποδεδειγμένη σημασία των ενεργειών αυτών στην προπόνηση του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

-Κλιμάκωση διδασκαλίας στην προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα: Κώστας Μίσσας, Ομοσπονδιακός προπονητής Καλαθοσφαίρισης, τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων, πρώην μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ε.Κ.Π.Α. Θα παρουσιάσει και θα αναλύσει σύγχρονα θέματα διδασκαλίας και προπονητικής των  περιόδων προετοιμασίας ομάδων σε σχέση με τον επόμενο αγώνα. Θα περιγραφεί η συγκεκριμένη κλιμάκωση των προπονητικών ενεργειών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, σε σχέση με το κάθε φορά επικείμενο αγωνιστικό πρόγραμμα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε για φέτος το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο - Ανεστάλη η λειτουργία του Κολυμβητηρίου για τεχνικούς λόγους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports