Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Όλοι μαζί οι φορείς της Πάτρας στη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων - Βασιλειάδης: Εξαιρετικός ο φάκελος, είμαι αισιόδοξος- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Όλοι μαζί οι φορείς της Πάτρας στη διεκδ...

Στην Πάτρα σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Η κυβέρνηση και η  τοπική κοινωνία της Πάτρας στηρίζει τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 και οι πιθανότητες τελικά να έρθει η διοργάνωση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι με το μέρος μας. Και αυτό διότι, ο φάκελος υποψηφιότητας της Πάτρας, ο οποίος ήδη έχει κατατεθεί στη ΔΕΜΑ προς αξιολόγηση, έχει λάβει θετικές κριτικές από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, λόγω της αρτιότητάς του.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, την Τετάρτη στην Πάτρα και τις επαφές που είχε με τους τοπικούς φορείς για το θέμα.

Πάτρα: Αυτοψία Βασιλειάδη στους προτεινόμενους χώρους των Παράκτιων Μεσογειακών – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ατού ο φάκελος

Ο κ. Βασιλειάδης και η κυβέρνηση, εξάλλου, έχουν «πάρει ζεστά» τη διεκδίκηση της Πάτρας, μιας και όπως τόνισε αρκετές φορές ο υφυπουργός, η ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, σηματοδοτεί ότι η χώρα στέκεται και πάλι στα πόδια της και πως είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα.

Το ίδιο θετικός και αισιόδοξος είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος παρενέβη μέσω skype, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Βασιλειάδης στο Επιμελητήριο Αχαΐας το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη σύσκεψη που έγινε με τους τοπικούς φορείς.

Όπως είπε ο κ. Κούβελος, ο φάκελος υποψηφιότητας της Πάτρας είναι εξαιρετικός και πως τα μέλη Εκτελεστικής της ΔΕΜΑ που συνεδρίασαν στην Αθήνα πρόσφατα έμειναν ενθουσιασμένα. Για αυτό και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Βέβαια, όλα θα κριθούν στις 13 Οκτωβρίου στην Tarragona της Ισπανίας, όπου τα μέλη της ΔΕΜΑ θα λάβουν την οριστική απόφαση για το ποια από τις τρεις ενδιαφερόμενες πόλεις θα διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Για το λόγο αυτό ο Ισίδωρος Κούβελος στην παρέμβασή του, υπογράμμισε πως ακόμη και εάν υπάρξει μια υποψήφια πόλη, θα πρέπει να πείσει ότι θέλει και πως μπορεί να διοργανώσει καλούς αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι στη ΔΕΜΑ έχουν κατατεθεί τρεις υποψηφιότητες πόλεων για τους Παράκτιους του 2019: Της Πάτρας (Ελλάδα), της Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος) και της Μασσαλίας (Γαλλία). Αυτή την περίοδο οι τεχνοκράτες της ΔΕΜΑ, αξιολογούν τους φακέλους υποψηφιότητας της κάθε ενδιαφερόμενης πόλης και στη συνέχεια θα κάνουν τις εισηγήσεις τους προς τα μέλη της ΔΕΜΑ, που θα πάρουν και την τελική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι, όπως αρκετές φορές τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, ο φάκελος διεκδίκησης της Πάτρας κόστισε στο 30% άλλων παλιότερων φακέλων υποψηφιοτήτων, αλλά είναι στο 200% της ποιότητας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό η όλη προσπάθεια διεκδίκησης θα κοστίσει 60 με 65 χιλιάδες ευρώ, χωρίς κρατική συμμετοχή, καθώς τα χρήματα βρέθηκαν μέσω χορηγιών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης για την αρτιότητα του φάκελου διεκδίκησης, τον οποίο ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάτρα: Στη σύσκεψη φορέων για την διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών, παρών και ο Αχαιός Παναγιώτης Σκούτας

Σύμπνοια φορέων

Τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από την Πάτρα, στηρίζουν όλοι οι φορείς και όλος ο κόσμος του τοπικού αθλητισμού. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της ευρείας σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐα, που συγκάλεσαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Τάκης Πετρόπουλος (πρόεδρος), Νάσος Νασόπουλος και Θοδωρής Μενεγής, στην οποία παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: Φίλος της Πάτρας ο Γιώργος Βασιλειάδης

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, της ΟΕΒΕΣΝΑ Παν. Σκέντζος, του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης, της ΕΠΣΑ Άγγελος Δανιήλ, του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης, της Παναχαϊκής Κώστας Μπακαλάρος, του Προμηθέα Βαγγέλης  Λιόλιος, του βόλεϊ Θεόδωρος Καννελλόπουλος, των τουριστικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης, του Ιοστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κώστας Καλογερόπουλος, της  Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Νίκος Παπαλέξης και ο Βασίλης Παπαϊωάννου από τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας.

Όλοι δήλωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Πάτρας και ότι θα συμβάλει ο καθένας από την πλευρά του στην άρτια διοργάνωση των αγώνων, στην περίπτωση που τους αναλάβουμε.

Η σύμπνοια των φορέων χαιρετίστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος τους ευχαρίστησε που αγκάλιασαν την προσπάθεια.

«Η επόμενη ημέρα»

Πέρα όμως από τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, η «επόμενη ημέρα» αποτελεί πεδίο συναντίληψης των εμπλεκομένων.  Κυβέρνηση, Δήμος Πατρέων και φορείς συμφωνούν ότι πέρα από το αθλητικό και οικονομικό αποτέλεσμα που θα παραχθεί κατά τη διεξαγωγή των αγώνων θα πρέπει «κάτι να μείνει για την πόλη». Και σε αυτό το ζήτημα ο κ. Βασιλειάδης υπήρξε σαφής. Στόχος της κυβέρνησης είναι πέρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν για τη φιλοξενία των αγώνων και οι οποίες θα αποδοθούν προς χρήση στην τοπική κοινωνία, στόχος της Γ.Γ.Α. είναι η Πάτρα να καταστεί κέντρο παράκτιων αθλημάτων της ευρύτερης περιοχής με τη φιλοξενία και άλλων παρόμοιων αθλητικών εκδηλώσεων.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, αυτό θα είναι και μία από τις κύριες αποστολές της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, πέρα από την άρτια διοργάνωσή τους. Να σχεδιάσει την «επόμενη ημέρα», αξιοποίησης της «προίκας» των Αγώνων, ώστε η Πάτρα να καταστεί κέντρο τουρισμού και αθλητισμού.

Νωρίτερα

Είκοσι ημέρες μας χωρίζουν από την 13η Οκτωβρίου που η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) θα αποφασίσει στην Tarragona της Ισπανίας, σε ποια πόλη θα αναθέσει τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, που ως γνωστόν, από Ελληνικής πλευράς είναι υποψήφια η Πάτρα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέπτεται σήμερα την Πάτρα και έχει σειρά συναντήσεων με την Επιτροπή Διεκδίκησης, την Δημοτική Αρχή, με Φορείς και προσωπικότητες της πόλης.

Ο κ. Βασιλειάδης έφθασε στην Πάτρα λίγο μετά τις 10.15 το πρωί και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον αναπληρωτή Δημάρχου, δεδομένου ότι ο Κώστας Πελετίδης απουσιάζει στην Κύπρο.Αμέσως μετά συναντήθηκε με την Επιτροπή Διεκδίκησης που ο ίδιος όρισε και η οποία ως γνωστόν αποτελείται από του Τάκη Πετρόπουλο (πρόεδρο), Νάσο Νασόπουλο και Θοδωρή Μενεγή.

 

Αμέσως μετά άπαντες μετέβησαν στο περίπτερο που έχει στηθεί στην συμβολή της Γερωκοστοπούλου με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Εκεί τον περίμεναν αθλητές και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής που στηρίζουν την προσπάθεια της Πάτρας.

 

 

Σε δηλώσεις του πριν λίγο ο κ. Βασιλειάδης,  εξεφρασε την αισιοδοξια του για την τελική έκβαση της προσπάθειας διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και ευχαρίστησε τα μελη της επιτροπής για την εξαιρετική δουλεια που έκαναν. "Η ουσιαστική δουλειά ξεκινά στις 13 Οκτώβριου" είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της προσπάθειας διεκδίκησης.

Ο κ. Βασιλειάδης προήδρευσε σε σύσκεψη Φορέων που θα γίνει στο Επιμελητήριο και στην οποία είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, οι πρόεδροι του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, του ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Τελώνης, της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και εκπρόσωποι Αθλητικών Φορέων κ.ά.

Η σύσκεψη στο Επιμελητήριο όπως και η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βασιλειάδης.Το απόγευμα θα επισκεφθεί χώρους όπου προτείνονται να γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και αργότερα θα βρεθεί στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» όπου θα συναντηθεί με τη διοικηση του ΠΕΑΚ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε σειρά επαφών με ομολόγους του και αθλητικούς παράγοντες από Μεσογειακές χώρες, προκειμένου να εξασφαλίσει συμμάχους για την υποψηφιότητα της Πάτρας. Φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα και σε αυτό έχει βοηθήσει και η πληρότητα του Φακέλου που κατατέθηκε.

Άλλωστε, οι κατευθύνσεις που από την πρώτη στιγμή έδωσε στην Επιτροπή Διεκδίκησης ο κ. Βασιλειάδης ήταν να προσπαθήσουν να φτιάξουν όσο το δυνατόν πιο καλό Φάκελο γιατί θα ήταν καθοριστικής σημασίας όπλο στη διαμόρφωση συμμαχιών.  Και αυτό επιτεύχθηκε, καθώς ο Φάκελος της Πάτρας  έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στις Επιτροπές της ΔΕΜΑ.

Ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν στην αυριανή συνάντηση του Υφυπουργού με την Επιτροπή Διεκδίκησης  θα είναι η σύνθεση της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Tarragona για να παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Πάτρας και ο τρόπος της παρουσίασης. Ήδη ετοιμάζεται και βίντεο που μαζί με τον Φάκελο θα αποτελέσουν τα βασικά «εργαλεία» της παρουσίασης.

Στις συναντήσεις με τους Φορείς, ο Υφυπουργός θα ζητήσει τη συνεργασία τους, προτείνοντάς τους η Πάτρα να διεκδικήσει κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις, δηλώνοντάς τους ότι θα έχει την στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου. Άλλωστε επιλογή της κυβέρνησης ήταν να προτείνει ως Υποψήφια για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, την Πάτρα και όχι κάποια άλλη Ελληνική πόλη.

 

*πρώτη ενημέρωση 07.00πμ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports