Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Ανανέωσε ο Μπότας με τη Mercedes για το 2018

Φόρμουλα 1: Ανανέωσε ο Μπότας με τη Merc...

Ο 28χρονος Φινλανδός εντάχθηκε στην ομάδα στα μέσα Ιανουαρίου

Ο Βάλτερι Μπότας θα οδηγεί και το 2018 το μονοθέσιο της Mercedes, καθώς η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε σε συμφωνία με τον 28χρονο Φινλανδό για την επόμενη σεζόν. Ο Μπότας εντάχθηκε στα μέσα Ιανουαρίου στο δυναμικό της Mercedes, προκειμένου να καλύψει το κενό του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος στέφθηκε το 2016 πρωταθλητής οδηγών στη Φόρμουλα 1, αλλά λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Μέχρι στιγμής ο Μπότας έχει «τρέξει» σε 13 αγώνες για τα «ασημένια βέλη» και έχει συγκεντρώσει 197 βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης των οδηγών. Από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes, έχει πανηγυρίσει τις πρώτες νίκες του (σ.σ. σε Ρωσία και Αυστρία), καθώς και τις πρώτες "pole position" της καριέρας του στη Φόρμουλα 1 (σ.σ. σε Μπαχρέιν και Αυστρία).

Επίσης, έχει ανέβει φέτος στο βάθρο των νικητών σε εννέα αγώνες, ισοφαρίζοντας τον αριθμό των βάθρων που μετρούσε στην υπόλοιπη καριέρα του στη Φόρμουλα 1 με τη Williams (2013-16).

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας για τη συμφωνία με τον Μπότας: «Δώσαμε στον Βάλτερι μια μεγάλη πρόκληση αυτή τη χρονιά: να ενταχθεί στην ομάδα την ενδεκάτη ώρα, να μπει στο προσκήνιο της Φόρμουλα 1 και να γίνει δίδυμο με τον καλύτερο οδηγό του αθλήματος ως ομόσταυλό του (σ.σ. τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον).

Με αυτά κατά νου, τα αποτελέσματά του είναι πιθανότατα ακόμη πιο εντυπωσιακά. Έχουν υπάρξει σκαμπανεβάσματα -περισσότερα προς τα πάνω, λιγότερα προς τα κάτω- και ορισμένες σπουδαίες καλύτερες στιγμές, όπως οι δύο νίκες του σε Ρωσία και Αυστρία.

Συνολικά, η ισορροπία των επιδόσεών του και η ανοδική πορεία του κατέστησαν εύκολη την απόφαση για μας να συνεχίσουμε μαζί του το 2018. Για την ομάδα μας, οι παράγοντες-μπόνους είναι ο σεβασμός και η αθλητική συμπεριφορά που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο οδηγών μας.

Η χημεία και η δυναμική ανάμεσα στον Βάλτερι και τον Λιούις "δουλεύουν" και είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στη μάχη με τους ανταγωνιστές μας».

Από την πλευρά του, ο Μπότας τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τη Mercedes-AMG Petronas Motorsport το 2018 και θα παραμείνω μέρος της οικογένειας της Mercedes.

Μαζί, συνεχίζουμε να γινόμαστε πιο δυνατοί μέρα με τη μέρα και, με το να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μας, πιστεύω ότι ο ουρανός είναι το όριο. Από τότε που εντάχθηκα στην ομάδα τον Ιανουάριο, έχω απολαύσει κάθε ημέρα δουλειάς μαζί τους.

Το καλωσόρισμα και η υποστήριξη από κάθε μέλος της ομάδας και όλους τους φιλάθλους είναι ανεκτίμητα. Ως οδηγός, έχω μπορέσει να μάθω και να εξελιχθώ σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχουμε ήδη απολαύσει κάποιες πραγματικά καλές στιγμές αυτή τη σεζόν, τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Έχω εντυπωσιαστεί από τη νοοτροπία, τη δέσμευση και το ομαδικό πνεύμα που έχει αυτή η ομάδα. Η συνεργασία με τον Λιούις είναι επίσης πραγματικά καλή και απολαμβάνω το σεβασμό που έχουμε και τη θέληση να ωθήσουμε μαζί αυτή την ομάδα μπροστά.

Όταν η ομάδα με προσέλαβε για τη σεζόν του 2017, έκαναν ένα άλμα πίστης με το να εμπιστευθούν τις ικανότητές μου. Αυτό το νέο συμβόλαιο για το 2018 δείχνει ότι έχω κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη. Είμαι χαρούμενος που πανηγύρισα τις πρώτες νίκες μου σε αγώνες με ένα "ασημένιο βέλος".

Όμως, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και δεν έχω δείξει ακόμη τις πλήρεις δυνατότητές μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά εντός κι εκτός πίστας, προκειμένου να βελτιώσω περισσότερο την οδήγησή μου, να πάρω ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και να δείξω ότι το να με εμπιστευθούν ήταν η σωστή απόφαση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ του Μ. Σουμάχερ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports