Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός με τρίτη νίκη επί του Άρη

Α1 μπάσκετ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός με ...

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 79-65 των "κίτρινων" στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Άρη (79-65) και με σκορ 3-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ προκρίθηκε στους τελικούς της STOIXIMAN.GR Basket League. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν από την προσεχή Κυριακή (28/5, 21:00) τον Παναθηναϊκό Superfoods με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη χάρις στην πολύ καλή άμυνα του για 23’, την υπεροχή του στα επιθετικά ριμπάουντ (οκτώ παραπάνω από τους «κίτρινους») και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που όταν ο Άρης μείωσε στους 9 πόντους απάντησε με επτά σερί πόντους με ένα τρίποντο.

Από τους πρωταθλητές Ελλάδας διακρίθηκαν, επίσης, οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης. Από τους ανταγωνιστικούς ηττημένους, που θα αγωνιστούν για τις θέσεις 3-4 με αντίπαλο την ΑΕΚ και μειονέκτημα έδρας, προσπάθησε περισσότερο ο Ουίλ Κάμινγκς (21 πόντοι με 3/6 τρίποντα).

Ο Ολυμπιακός με πολύ καλή άμυνα μέσα στην ρακέτα και τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (7-4) είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο (39-25). Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 8-0 στα πρώτα δυόμιση λεπτά με πέντε σερί πόντους του Κώστα Παπανικολάου και τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Με επιμέρους σκορ 11-2 σε διάστημα παραπάνω των τριών λεπτών, με νέο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Μάντζαρη και τέσσερις πόντους από τους Βασίλη Σπανούλη, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στους 9 (19-10) με 2’ και 12’’ να απομένουν για την λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο Άρης με τρίποντο του Βασίλη Ξανθόπουλου μείωσε στους έξι (22-16) στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους, βρήκαν επιθετικό ρυθμό και με επιμέρους σκορ 11-5, ξέφυγαν με 12 (33-21), 4’ και 22’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με σερί 6-0 με δύο καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και με 16 (39-23), με 28’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 10-0 σε διάστημα ενάμιση λεπτών με δύο τρίποντα του Μάντζαρη και δύο καλάθια του Πρίντεζη, αύξησε την απόσταση του από τους «κίτρινους» στους 22 πόντους (49-27), 2’ και 31’’ μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου.

Ο Άρης σταδιακά ανέκαμψε και με οκτώ πόντους με δύο τρίποντα του Ουίλ Κάμινγκς και ένα ακόμη σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Σπύρου Μούρτου κατέβασε την διαφορά στους 14 (63-49), με 1’ και 8’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Με νέο τρίποντο του Κάμινγκς και καλάθι του Βασίλη Χρηστίδη, οι «κίτρινοι» μείωσαν στους 11 (65-54), 1’ και 30’’ μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Ο Άρης πλησίασε μέχρι τους 9 (67-58) με καλάθι του Μούρτου στον αιφνιδιασμό και 4’ και 11’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ωστόσο, απάντησε με επτά σερί πόντους με ένα τρίποντο έδωσε προβάδισμα 12 πόντων (74-62) στον Ολυμπιακό 2’ και 4’’ πριν το τέλος του αγώνα και δεν επέτρεψε στους «κίτρινους» να απειλήσουν περισσότερο την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-35, 65-49, 79-65.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Έτοιμος για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports