Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΝΟΠ: Ιστορία, παρόν και η συμμετοχή στο μέλλον…

ΝΟΠ: Ιστορία, παρόν και η συμμετοχή στο μέλλον…

Του Βασίλη Τουντόπουλου

Η πρώτη μου επαφή με τον ΝΟΠ ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, στο ανοικτό κολυμβητήριο της Αγυιάς. Οι ξύλινες κερκίδες δονούνταν με το ρυθμικό ποδοβολητό των φιλάθλων σε κάθε γκολ του ΝΟΠ.

Εγώ πανηγύριζα και χοροπηδούσα χωρίς να καταλαβαίνω τι ακριβώς γινόταν. Ήμουν δεν ήμουν 5-6 χρονών, εξάλλου. Αυτό γινόταν σχεδόν κάθε 2ο Σάββατο για τα επόμενα χρόνια. Τον Νοέμβριο του 1985 με ρωτάει ο πατέρας μου «θέλεις να πας στον ΝΟΠ;» Κατάλαβα τι εννοούσε, αν και δεν ρώτησε «θέλεις να μάθεις κολύμπι;»

Αυτός ήταν πάντα ο ΝΟΠ, από το 1929 που ιδρύθηκε. Η πρώτη σκέψη κάθε Πατρινού για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Βίωμα στη συνείδησή του ότι η Πάτρα είναι ΝΟΠ και ο ΝΟΠ είναι η Πάτρα.

Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βίωσε και βιώνει πολύ μεγάλες πιέσεις, με το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά την άποψή μου, να είναι η εσωστρέφεια των σωματείων που δημιουργήθηκε ως άμυνα απέναντι στην αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.

Αντίδοτα σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι μόνο το όραμα, η συμμετοχή και η συνεργασία. Αυτές είναι αδήριτες ανάγκες προκειμένου όλη η κοινωνία να συνεχίσει να προοδεύει και να σχεδιάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο ΝΟΠ, ως βασικός αθλητικός πυλώνας της Πατραϊκής κοινωνίας και νεολαίας, έχει την υποχρέωση να υπηρετήσει αυτές τις ανάγκες και να πρωτοστατήσει με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα έχουν βασικό σκοπό την πρόοδο του αθλητισμού της Πάτρας με πρωταγωνιστές την ίδια την κοινωνία και τους Πατρινούς.

Με γνώμονα αυτές τις ιδέες, έχοντας την τιμή να είμαι μέλος του ΔΣ του ιστορικού αυτού σωματείου, υπηρετώ μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ ένα όραμα. Ο ΝΟΠ να καταστεί ένα σύγχρονο, αυτοδιοικούμενο και πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο σωματείο αντάξιο της ιστορίας του.

Για να γίνει αυτό, ο ΝΟΠ πρέπει να αντλήσει και πάλι τη δύναμή του μέσα από συνεργασίες. Συνεργασίες με σωματεία, συλλόγους, φορείς αλλά κυρίως με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του. Τα μέλη και οι φίλοι, μαζί με τους γονείς των αθλητών μας είναι η πραγματική δύναμη του ΝΟΠ. Η κριτική τους, οι υποδείξεις τους, οι προτάσεις τους είναι αναγκαία συστατικά για το μέλλον του Ομίλου.

Βάσει του καταστατικού του Ομίλου, το ανώτατο όργανο αποφάσεων αλλά και ελέγχου της πορείας του Ομίλου είναι η Γενική Συνέλευση των μελών του. Εκεί, πρέπει να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερα μέλη. Εκεί, πρέπει να γίνονται γνωστά, με διαφάνεια και εξωστρέφεια όλα τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και η στρατηγική για το μέλλον.

Ταυτόχρονα, η Γενικές Συνελεύσεις είναι η πιο κατάλληλη περίσταση να κατανοήσει το ΔΣ τον αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις και οι αποφάσεις του τόσο στον κόσμο του ΝΟΠ όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Πάτρας.

Αυτή η πρόθεση της Διοίκησης του Ομίλου αποδεικνύεται έμπρακτα και από τις δημοσιευμένες αποφάσεις για ειδική τιμολόγηση των καρτών διαρκείας στα μέλη ως κίνητρο ενεργοποίησης παλιών μελών μέσω της διαγραφής παλιών οφειλών όσο και την εγγραφή νέων.

Επιπλέον, η ενεργή συμμετοχή των μελών και των φίλων στους αγώνες της ανδρικής ομάδας αλλά και τις κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις του Ομίλου θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ώστε ο ΝΟΠ να πρωταγωνιστεί τόσο αγωνιστικά όσο κοινωνικά.

Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μας φέτος αποτελείται από Πατρινό προπονητή από τα σπλάχνα του Ομίλου, και από νεαρούς Πατρινούς παίκτες, προδιαγράφοντας ένα λαμπρό μέλλον με συνέχεια και προοπτική. Έτσι, θα προβάλλεται και η Πάτρα μας.

Με αυτές τις σκέψεις, ευελπιστώ στη συμμετοχή και στη συνεργασία όλων όσων ενστερνίζονται να γίνει πράξη το όραμα ενός νέου σύγχρονου, αυτοδιοικούμενου και αυτοχρηματοδοτούμενου ΝΟΠ και να καταστεί και πάλι σωματείο αναφοράς του υγρού στίβου τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς.

Εξάλλου η Πάτρα είναι ΝΟΠ και ο ΝΟΠ είναι η Πάτρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports