Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την ερχόμενη Κυριακή στις Κορφές Καλαβρύτων θα γίνει ο ενταφιασμός του ήρωα καταδρομέα Σωτηρίου Τζουρά

Την ερχόμενη Κυριακή στις Κορφές Καλαβρύ...

Ο Τζουράς επέβαινε στο Νοράτλας που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στη Λευκωσίας το τραγικό καλοκαίρι του ‘74

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 μετά την Θεία Λειτουργία θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του ήρωα καταδρομέα Σωτήρη Τζουρά που σκοτώθηκε στην Κύπρο την 21η Ιουλίου 1974 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός των οστών του στο νεκροταφείο των Κορφών Καλαβρύτων.

Μετά την μεγαλειώδη και συγκινητική υποδοχή, που έγινε στο αεροδρόμιο του Τατοΐου την περασμένη Τρίτη το απόγευμα στις σορούς των 16 νεκρών καταδρομέων του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράτλας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του Υπουργού Εθνικής άμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας, ο Αχαιός Σωτήρης Τζουράς θα αναπαυθεί μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στην γη όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε.

Σε ανάρτηση του το σάιτ kalavrytanews.gr αναφέρει πως ο Σωτήρης Τζουράς είχε γεννηθεί στις 26 Δεκεμβρίου 1953 στις Κορφές, της ορεινής επαρχίας Καλαβρύτων. Ήταν τρίτος από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Βικτωρίας Τζουρά. Η οικογένεια των Τζουραίων, η μεγάλη του χωριού, έχει πληρώσει βαρύ το φόρο του αίματος για την πατρίδα. Από το 1916 μέχρι το 1974, έντεκα νεκροί, αναγράφονται στο ηρώον της μικρής κοινότητας των εκατό κατοίκων. Οι πιο πολλοί Τζουραίοι. Ο Σωτήρης Τζουράς αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο έμεινε να βοηθά τους γονείς του στις αγροτικές εργασίες.

Στις 7 Αυγούστου 1973 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Κατατάχθηκε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης καταδρομέων στο Μεγάλο Πεύκο. Μετά τη βασική εκπαίδευση μετατέθηκε στην Α’ Μοίρα Καταδρομών στο Μάλεµε της Κρήτης. Στις 4 Ιουλίου 1974 πήγε για τελευταία φορά στο χωριό του µε δεκαήμερη κανονική άδεια. Βοήθησε τους γονιούς του, είδε τους λιγοστούς φίλους στο χωριό και στις 14 Ιουλίου επέστρεψε στο στρατόπεδο. Από την επομένη άρχιζε η πορεία μιας εθνικής συμφοράς και της δικής του μοίρας. Πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο, επιφυλακή, τουρκική εισβολή και στις 20 Ιουλίου 1974 αργά το βράδυ μπήκε στο μοιραίο αεροπλάνο.

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο εκεί στις ψηλές κορυφές των Καλαβρυτινών βουνών, στις Κορφές, η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορφών, τιμούν τη μνήμη του με σεμνή τελετή.

Πηγή: kalavrytanews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις