Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Δροσερές σούπες με ντομάτες και αγγουράκια - Ένα απολαυστικό γκασπάτσο και ένα μπισκ για γρήγορα γεύματα

Δροσερές σούπες με ντομάτες και αγγουράκ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Παρ’ όλο που το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβριο, το καλοκαίρι και η ζέστη καλά κρατεί. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν δροσερές σούπες με ντομάτες και αγγουράκια και ας τις απολαύσουμε σαν ένα μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα η αντικαθιστώντας την σαλάτα σε ένα δείπνο η ακόμα και σαν παγωμένα smoothies.

Διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο, και μπορείτε να ετοιμάσετε αρκετή ποσότητα για περισσότερες από μία φορά. Είναι ελαφριές και λειτουργούν και αποτοξινωτικά μετά τις καταχρήσεις των διακοπών.
Το gazpacho-γκασπάτσο είναι πολύ δημοφιλής ντοματόσουπα στην Ισπανική κουζίνα, με καταγωγή από την Ανδαλουσία και με πολλές παραλλαγές. Στην Ισπανία την κάνουν με ξύδι Sherry, εδώ είναι μία δική μου εκδοχή με ελληνικό λευκό βαλσαμικό ξύδι, το οποίο προέρχεται από ξανθές σταφίδες και λευκό κρασί.
Bisque-μπίσκ λέγεται η απαλή κρεμώδης σούπα από οστρακόδερμα η από εποχιακά λαχανικά στην Γαλλική κουζίνα. Η ονομασία της προήλθε μάλλον από το Biscay όπως ο Βισκαικός κόλπος, τον οποίο μοιράζονται η Γαλλία και η χώρα των Βάσκων. Η συνταγή που σας προτείνω είναι μία μπίσκ με ελληνικές επιρροές.
Συνοδεύονται άριστα με κριτσίνια, παξιμαδάκια και φυσικά τυρί φέτα.
Καλή όρεξη !!!

ΜΠΙΣΚ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 ′- Αναμονή: 3 ΩΡΕΣ - Εύκολο

●Δύο αγγούρια βιολογικά

●500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

● 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

●1μικρή ρίζα φινόκιο τριμμένη πολύ στο μπλέντερ η ½ φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένα

● 150 γρ. Κουςκούς

● 250 ml κρύο ζωμό λαχανικών (πατάτα και κολοκύθι για ουδέτερη γεύση)

● 1 ½ κ.σ. λεμόνι

● Ανθός αλατιού (όσο χρειαστεί)

● φρεσκοτριμμένο ρόζ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε το αγγούρι, αν είναι βιολογικό δεν το ξεφλουδίζουμε. Το τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού η στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ με το τριμμένο αγγούρι, το φινόκιο, το λεμόνι και το γιαούρτι.
Σ’ ένα μπόλ μουσκεύουμε με νερό το κουςκούς, ίσα να το σκεπάζει για 15’ λεπτά. Το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα του αγγουριού. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό των λαχανικών, ανάλογα πόσο πηχτή θέλουμε την σούπα μας. Προσθέτουμε το αλάτι. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Πρiν το βάλουμε στο ψυγείο εάν θέλουμε περνάμε το μείγμα μας από το μπλέντερ και ένα ψιλό σουρωτήρι για να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο ρόζ πιπέρι και σερβίρουμε την σούπα παγωμένη σε ψηλά ποτήρια η σε μπόλ.

TIP: Αν θέλουμε παραλείπουμε το κουςκούς και τον ζωμό λαχανικών.

GAZPACHO – ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40΄ - ΑΝΑΜΟΝΗ: 24 ΩΡΕΣ – ΜΕΤΡΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


● 800 γρ. ώριμες ντομάτες

● 2 κόκκινες πιπεριές( η μία Φλωρίνης )

● 2 αγγούρια

● ½ ματσάκι φύλλα βασιλικού

● 1 σκελίδα σκόρδο

● 1 άσπρο κρεμμύδι (Κατά προτίμηση Ζακυνθινό )

● 100 ml ελαιόλαδο

● 200γρ. ψωμί

● 40 ml ξύδι λευκό μπαλσάμικο

● 40 ml κρασί λευκό

● Ζωμός λαχανικών

● Αλάτι

● Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Την προηγούμενη μέρα, ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε σε τέταρτα τις ντομάτες.
Ψήνουμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Πλένουμε το βασιλικό, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 24 ώρες για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

ΓΙΑ ΤΟ GAZPACHO
Αφαιρούμε την κρούστα του ψωμιού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι και το κρασί.
Βάζουμε τα λαχανικά και τη μαρινάτα τους σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ψωμί.
Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να είναι λείο, και προσθέτουμε ζωμό αν χρειαστεί.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

TIP: Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί και μία σκληρή πιπεράτη φέτα από βαρέλι όπως η φέτα Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life