Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιουρόπα Λιγκ: Αυτός ο Παναθηναϊκός ήταν Ευρωπαίος!

Γιουρόπα Λιγκ: Αυτός ο Παναθηναϊκός ήταν...

Οι Πράσινοι ξαναφόρεσαν το ευρωπαϊκό κοστούμι τους και επικράτησαν 2-0 της ΑΪΚ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δια περιπάτου από τη Στοκχόλμη και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για να επιστρέψει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πράσινοι ξαναφόρεσαν το ευρωπαϊκό κοστούμι τους και επικράτησαν 2-0 της ΑΪΚ με τα γκολ του Ιμπάρμπο στο 46’ και του Μπεργκ στο 73’ και περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στα πλέι οφ.

Εξαιρετικός ο Σουηδός που είχε και την ασίστ στο 1-0, ανίκητος πάλι ο Μολέντο, καλός ο Γουακάσο σε ρόλο αριστερού μπακ, θετικοί οι Λεντέσμα και Λουντ. Τα εύσημα και στον Στραματσόνι για το στήσιμο των Πρασίνων, που δεν απειλήθηκαν προτού «δέσουν» την πρόκριση. Προβλημάτισαν τα αβίαστα λάθη στην άμυνα και η έλλειψη δημιουργικότητας στο α' ημίχρονο...

Α' Ημίχρονο
Ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε την ίδια τακτική με τον πρώτο αγώνα επιλέγοντας το 3-5-2. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, οι Ιβανόφ, Μολέντο και Κουτρουμπής αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας, ο Μέστο κινήθηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γουακάσο στην αριστερή, ο οποίος επελέγη σε έναν ρόλο έκπληξη αντί του ανέτοιμου Χουλτ αλλά και του Νάνο που έμεινε στον πάγκο. Λεντέσμα, Ζέκα και Λουντ ήταν οι τρεις του κεντρικού άξονα και ο Ιμπάρμπο με τον Μπεργκ επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη πλευρά ο Νόρλινγκ παρέταξε την ΑΪΚ με 3-6-1 και τον Κάργκρεν στο τέρμα, τους Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον στην τριάδα της άμυνας, τους Χάουκσον, και Σάντγκρεν στα άκρα, τους Οφόρι και Αφανέ κεντρικό δίδυμο και τους Μπλόμπεργκ και Ισιζάκι στα αριστερά και τα δεξιά του μοναδικού προωθημένου Μαρκάνεν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να μην απειληθεί και το κατάφερε αφού η ΑΪΚ έκανε όλες κι όλες δύο τελικές προσπάθειες, καμία εκ των οποίων όμως δεν απείλησε ουσιαστικά τον Στιλ. Παρ’ όλα αυτά οι Πράσινοι υστέρησαν στον δημιουργικό και επιθετικό τομέα καθώς δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά να δημιουργήσουν αξιόλογες προϋποθέσεις για γκολ. Ούτε υποψία φάσης δεν πραγματοποίησε η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι.

Β' Ημίχρονο
Αυτό άλλαξε με τη σέντρα καθώς οι Πράσινοι στα 25 δευτερόλεπτα βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα σφραγίζοντας νωρίς νωρίς το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Μπεργκ έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Ιμπάρμπο που με έναν διαγώνιο κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΪΚ που δέχθηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Σαν να λύθηκαν οι Πράσινοι που στη συνέχεια έχασαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, αρχικά όταν στο 52’ ο Λουντ έκανε... χαζούς δύο αμυντικούς της ΑΪΚ πέρασε ανάμεσά τους αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Κάργκρεν, και στη συνέχεια όταν στο 59’ ο Λεντέσμα έσκαψε καταπληκτικά για τον Μπεργκ που νικήθηκε όμως από τον πολύ καλό γκολκίπερ των Σουηδών.

Η ΑΪΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 66’. Ο Ισιζάκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος των παικτών του Παναθηναϊκού και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Στιλ, που όμως είχε για... σύμμαχο το δοκάρι.

Ο Στραματσόνι βρήκε την ευκαιρία να φρεσκάρει την ενδεκάδα του βγάζοντας τον Λεντέσμα και τον Ιμπάρμπο και ρίχνοντας στη μάχη τους Νάνο και Λέτο. Ο Ισπανός πήγε αριστερά στην πτέρυγα και ο Γουακάσο στον κεντρικό άξονα. Ο Γκανέζος μάλιστα είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ των Πρασίνων καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος της σουηδικής άμυνας. Κυνήγησε τη φάση, πάτησε στην περιοχή της ΑΪΚ και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε παράλληλα για τον επερχόμενο Μπεργκ που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κάργκρεν. Το 0-2 απλώς επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στα 180 λεπτά των δύο αγώνων με την ΑΪΚ. Οι Πράσινοι του Στραματσόνι έκαναν με επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά τους και πλέον περιμένουν την κλήρωση των πλέι οφ. Απέμειναν δύο βήματα για την επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα

ΑΪΚ Στοκχόλμης: Κάργκρεν, Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον, Χάουκσον, Σάντγκρεν, Οφόρι, Αφανέ (61’ Αβντιτς), Μπλόμπεργκ (61’ Γιασίν), Ισιζάκι (78’ Σαλέτρος), Μαρκάνεν.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Μέστο, Γουακάσο, Λεντέσμα (67’ Νάνο), Ζέκα, Λουντ (84’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (70’ Λέτο), Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίθοι από την Αρχαία Ολυμπία ταξίδεψαν στο Ολυμπιακό χωριό στην Βραζιλία

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports