Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ζητούν από τον Κώστα Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλία...

Ζητούν από τον Κώστα Σημίτη να αναλάβει ...

TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Αντιγράφω, Κυριακή πρωί-πρωί, από το in.gr:

«Η στασιμότητα και οι αντιθέσεις στις συζητήσεις μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού ωθούν στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς να ζητούν από τον Κώστα Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνταξη της παράταξης.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι ίσως είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να εγγυηθεί τις σχετικές διαδικασίες: ιστορικό στέλεχος, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και πρόσωπο με κύρος σε μεγάλο κομμάτι του χώρου.

Η άποψη που εκφράζεται είναι ότι θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν».

Παρατηρήσεις: Ο Κ. Σημίτης, γεννημένος το 1936, είναι σήμερα 80 χρονών. Ακόμα και ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν ηγήθηκε της Ένωσης Κέντρου το 1961, ήταν νεότερος, για την ακρίβεια ήταν 73 ετών.

Πρωθυπουργός της ΟΝΕ, σύμφωνοι. Αλλά και πρωθυπουργός που για να μην χαλάσει η σούπα του ανέχθηκε δίπλα του τον Τσοχατζόπουλο να οργανώνει το μεγάλο του πάρτι. Και άλλα πολλά.

Το συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα προτιμώ να μην το σχολιάσω. Αν πάντως μερικοί θεωρούν ότι αυτό που μας λείπει είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, πιθανολογώ βασίμως ότι αστοχούν.

Το ζητούν στελέχη του ευρύτερου χώρου του. Δηλαδή ποιοι; Ονόματα, για να καταλάβουμε καλύτερα, δεν έχει το ρεπορτάζ του Βήματος.

Αυτά τα ολίγα με τον πρωινό καφέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις