Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Πελετίδης: " Ο λαός δεν θα διπλώσει τα πανό του αγώνα"

Κώστας Πελετίδης: " Ο λαός δεν θα δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο δήμαρχος Πατρέων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα

Κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«130 χρόνια μετά την μεγάλη εξέγερση του Σικάγου που οι εργάτες έχυσαν το αίμα τους για το 8ωρο και τα άλλα δικαιώματά της, κεφάλαιο και κυβερνήσεις επιτίθενται συντονισμένα για να καταργήσουν κατακτήσεις, που με πολύχρονους σκληρούς ταξικούς αγώνες, κέρδισαν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, 130 χρόνια μετά, παρά την απογείωση της επιστήμης και της τεχνικής, οι εργαζόμενοι γεύονται ανεργία, εργασία με συνεχή μείωση δικαιωμάτων, φτώχεια. Οδηγούνται στα συσσίτια την στιγμή που ο πλανήτης μπορεί να θρέψει 8 φορές τον πληθυσμό του. Χαρακτηριστικά στην πόλη μας 1600 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείου του κοινωνικού οργανισμού.

Δεν θα ξεμπερδέψουν όμως με το λαό, γιατί δεν θα απογοητευτεί, δεν θα διπλώσει τα πανό του αγώνα. Έχει την πείρα έχει και τη δύναμη. Θα ανασυντάξει τις δυνάμεις του και θα αντεπιτεθεί για να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις