Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Προκλητική η αντιμετώπιση της πρωταθλήτριας Νόρας Δράκου από τον Δήμο Πατρέων στην τελετή υποδοχής της Φλόγας

Προκλητική η αντιμετώπιση της πρωταθλήτρ...

"Περίμενα τουλάχιστον ο δήμος να κάνει το καθήκον του" λέει ο Γιάννης Δράκος

Δυσαρέσκεια επικρατεί για τον τρόπο αντιμετώπισης της Νόρας Δράκου, γνωστής πρωταθλήτριας της κολύμβησης, κατά τη διάρκεια της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα. Παρά το γεγονός ότι η Νόρα Δράκου έχει συμμτεάσχει τρεις φορές σε παγκόσμιο καταλαμβάνοντας την 8η θέση, σε πανευρωπαϊκά, λαμβάνοντας την 4η και 5η θέση, αλλά και σε Ολυμπιάδα (Λονδίνο), όπου κατατάχθηκε 13η σε ηλικία μόλις 19 ετών, επιλέχθηκε άλλη αθλήτρια για το άναμμα της φλόγας στην Πάτρα, με σαφώς λιγότερες διακρίσεις, γεγονός που κάποιοι αποδίδουν σε άλλα κριτήρια, που δεν έχουν και τόση σχέση με τον αθλητισμό.  

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας, με αντίστοιχες περιπτώσεις αθλητών, ο Δήμος της Πάτρας αγνόησε την αθλήτρια, ενώ η τελετή αφής της φλόγας ήταν κάτι παραπάνω από πρόχειρη, καθώς δεν είχαν κληθεί καν ολυμπιονίκες ή επίσημοι, ενώ οι λαμαδηδρόμοι έψαχναν να βρουν υπέυθυνο να συννενοηθούν και έβρισκαν... κλητήρα.

Ο πατέρας της Νόρας Δράκου, ο γνωστός σκιτσογράφος Dranis (Γιάννης Δράκος) εκφράζει την πικρία του στο thebest.gr αναφέροντας: "Για την  Νόρα Δράκου  η Ολυμπιάδα  του Ρίο  είναι η δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα. Δεν είναι ότι περιμέναμε λοιπόν κάποια επιβράβευση από τον δήμο της Πάτρας (άλλωστε δεν έχει γίνεi  ποτέ) αυτό το έχουν αναλάβει άλλοι δήμοι της χώρας οι οποίοι  την έχουν καλέσει και τιμήσει πολλές φορές όπως: ο δήμος  Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Κεφαλονιάς, Ζάκυνθου, κλπ. για την πορεία της στην Ελληνική κολύμβηση.

Περίμενα τουλάχιστον ο δήμος να κάνει το καθήκον του. Να δώσει στην Νόρα να ανάψει την ολυμπιακή  φλόγα στην πόλη της κάτι που δεν το έχει κάνει ποτέ και το ήθελε πολύ. Για την ιστορία να αναφέρω ότι η Νόρα συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο «Σότσι 2014» της Ρωσίας  όπου έδωσε την δάδα στη Αγγελική Γερόλυμου (σπουδαία πολίστρια με πλήθος συμμετοχές και μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματά και Ολυμπιάδα) και αυτή με την σειρά της άναψε την δάδα στο βωμό της προβλήτας της  Αγίου Νικολάου.

Ας είναι. Θα ευχηθώ καλό ταξίδι στην λαμπερή  δάδα και… καλή νύκτα στον Δήμο της Πάτρας"

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports