Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ιστορική παρακαταθήκη και εθνικός οδηγός το νέο βιβλίο του συγγραφέα και πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Βασιλείου Μπεκίρη

Ιστορική παρακαταθήκη και εθνικός οδηγός...

Του Ανδρέα Γ. Παναγόπουλου

Μια ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό της ιστορικής και πολιτικής του βιβλιογραφίας «Από τον Εθνικό Διχασμό στη Μικρασιατική Καταστροφή και την εκτέλεση των Έξι»  προσθέτει ο πρώην υφυπουργός κ. Βασίλης Μπεκίρης.

Άξιος μαθητής του αείμνηστου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο αειθαλής κ. Βασίλης Μπεκίρης συνεχίζει να συγγράφει προσφέροντας με το πολυποίκιλο έργο του μια σημαντική παρακαταθήκη για τις νεώτερες αλλά και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και την καταγραφή των ιστορικών γεγονότων που διαμόρφωσαν την πολιτική, στρατιωτική, και κυρίως τη γεωπολιτική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας.

Αυτό το βιβλίο του, αναφέρεται στα τρικυμιώδη χρόνια του Εθνικού Διχασμού που κορυφώθηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Εκτέλεση των Έξι. Είναι ένα θαυμάσιο ιστορικό πόνημα, μακριά από μελοδραματικές αναφορές και υποκειμενικές κρίσεις.

Κρατώντας μια αξιοθαύμαστη κριτική απόσταση από τα γεγονότα, η εξιστόρηση των οποίων δεν είναι επιφανειακή και αποσπασματική αλλά αναλυτική και απολύτως εντασσόμενη στο ευρύτερο διεθνές πλαίσιο της εποχής, ο συγγραφέας μας δίνει μια ανάγλυφη αποτύπωση μιας ταραγμένης εποχής που σημάδεψε καίρια το ξεριζωμό του Ελληνισμό του 20ου αιώνα μέχρι της μέρες μας.

Με το ιστορικό έργο του, ο κ. Μπεκίρης μας βοηθά να κατανοήσουμε το ιστορικό παρελθόν μας, παίρνοντας απ’ αυτό χρήσιμα διδάγματα για το μέλλον και γι αυτό του εκφράζουμε τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μας

για την σπουδαία ιστορική παρακαταθήκη του, σε μια δύσκολη μάλιστα συγκυρία, κατά την οποία η ελληνική κοινωνία βιώνει μια βαθύτατη παρακμή αξιών, αρχών και θεσμών που το «μέρος» θέλει να επιβληθεί στο «όλον» σαν αρχή της καθολικότητας.

ΣΣ: Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος είναι πρώην Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ασύλου Ανιάτων Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις