Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστίνα Οικονόμου: Ζει στο μεταξύ δυο κόσμων Παρίσι -Αθήνα

Χριστίνα Οικονόμου: Ζει στο μεταξύ δυο κ...

«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά παραγωγικούς και ικανούς ανθρώπους που ξέρουν την τέχνη τους»

Με σπουδές στο Parsons και στο Istituto Marangoni στο Παρίσι, και με μια εντυπωσιακή πρακτική στον Giambattista Valli, η Χριστίνα Οικονόμου υπέγραψε την πρώτη της συλλογή πριν από δύο χρόνια σχεδόν.

 

«Ήταν ένα όνειρο που είχα πάντα, απλώς δεν πίστευα πως θα υλοποιηθεί τόσο σύντομα», παραδέχεται. «Σε αυτήν τη δουλειά δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Το να έχεις το δικό σου brand χρειάζεται οργάνωση και πρέπει να γνωρίζει κανείς όλες τις πτυχές του επαγγέλματος».


Η έμπνευση για τις συλλογές της ποικίλλει, αλλά όπως εξηγεί όλα ξεκινούν από τα prints και τα υφάσματα, που παράγονται και ράβονται στην Ελλάδα. «Χρησιμοποιώ πολύ μεταξωτά που φτιάχνονται στο Σουφλί. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά παραγωγικούς και ικανούς ανθρώπους που ξέρουν την τέχνη τους».


Η δουλειά της για το καλοκαίρι του 2015 είναι εμπνευσμένη από ένα λεύκωμα με αποξηραμένα λουλούδια από τα σχολικά της χρόνια. Με μόλις τέσσερις συλλογές στο δυναμικό της, στόχος της είναι να δημιουργεί κομμάτια που κολακεύουν και ξεχωρίζουν με τις σχεδιαστικές τους λεπτομέρειες. «Όνειρό μου είναι οι συλλογές μου να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό και κάποια μέρα να ανοίξω ένα κατάστημα στο Παρίσι, την πόλη όπου έζησα για αρκετά χρόνια».

Αλεξάνδρα Γαρδενιώτη

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις