Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις εκκλησίες που χτυπά η καρδιά της χριστιανοσύνης σήμερα - Ένα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ οδοιπορικό στους ναούς που είναι αφιερωμένες στη Θεοτόκο

Πάτρα: Στις εκκλησίες που χτυπά η καρδιά...

Με το φακό του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Πανηγυρικό είναι το κλίμα για το αποκαλούμενο "Πάσχα του καλοκαιριού" και σε πολλούς Ναούς της Αχαΐας, αρκετοί, μάλιστα, από τους οποίους βρίσκονται είτε μέσα στην Πάτρα είτε στα περίχωρα της αχαϊκής πρωτεύουσας.
O φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου περιπλανήθηκε σε αρκετές από τις εκκλησίες αυτές, μεταφέροντας μια γεύση από τις... Παναγίες της Πάτρας.
Επίκεντρο το Γηροκομειό
Η αρχή του σύντομου αυτού οδοιπορικού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την ιστορική Ιερά Μονή Γηροκομείου, που αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού στην περιοχή της Πάτρας και όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται πλήθος πιστών αυτές τις ημέρες.

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, της πιο πονεμένης, αλλά και της γλυκύτερης μητέρας στην υπερδισχιλιόχρονη Ιστορία του χριστιανισμού, τιμούν οι χριστιανοί σήμερα και στους ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Κοίμηση της Θεοτόκου και βρίσκονται στην Οβρυά, την Παραλία, το Σαραβάλι και τον Καστελλόκαμπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις