Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γραμμή Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη: «Αν δεν το δούμε πρώτα το καράβι να δένει στο λιμάνι της Σάμης δεν θα το πιστέψουμε»

Γραμμή Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη: «Αν δε...

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά με το καλό και πάλι η ακτοπλοική σύνδεση Πάτρας - Κεφαλονιάς και Ιθάκης

«Αν δεν το δούμε πρώτα το καράβι να δένει στο λιμάνι της Σάμης δεν θα το πιστέψουμε».

Με επιφυλακτικότητα αλλά και συγκρατημένο ενθουσιασμό και χαρά έχουν υποδεχθεί οι κάτοικοι της γραφικής Σάμης της Κεφαλονιάς το καλό νέο ότι από την προσεχή Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 ξεκινά και πάλι η εδώ και περίπου 2 χρόνια «κλειστή» ακτοπλοική γραμμή της Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης, μία γραμμή με ιστορία, από τα χρόνια του ’60.

Όπως ήδη γράφτηκε στο kefaloniapress.gr αλλά και στο thebest.gr, η Κοινοπραξία Ιonian Group Ferries θυγατρική της Levante Ferries θα διαθέσει δυο φέρι μποτ, το «Διονύσιος Σολωμός» και το «Ιόνιαν Σταρ». Πιο συγκεκριμένα η Ionian Group Ferries είναι η νέα Κοινοπραξία των Ζακυνθινών πλοίων που συνεχίζουν την ακτοπλοική δράση τους στο Νότιο Ιόνιο πέλαγος (στα νησιά Ζάκυνθο και Κεφαλονιά).

Οι υπογραφές έπεσαν και μαζί τους ανοίγει και ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των πορθμειακών γραμμών της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς μέσα σε μία δύσκολη μάλιστα οικονομική στιγμή και περίοδο για τη χώρα, όπως έγραψε το imerazante.gr.

Το «Διονύσιος Σολωμός» θα κάνει το δρομολόγιο Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη (Πισαετός) και η επιλογή του έγινε με βάση την ταχύτητά του μιας και πιάνει τους 19 κόμβους, που θεωρείται εξαιρετική ταχύτητα για μια μεγάλη διαδρομή.

Όσο για τα δρομολόγια θα είναι τα εξής,

08.00 πμ και 16.00 από Σάμη για Πάτρα

12.00 μμ και 20.00 το βράδυ από Πάτρα για Σάμη.

Τα νέα δρομολόγια του πλοίου "Διονύσιος Σολωμός" όπως όλα δείχνουν θα αρχίσουν από την προσεχή Τρίτη 28 Ιουλίου και θα λήξουν τον Οκτώβρη. Μετά η εταιρία ή θα συνεχίσει με το ίδιο πλοίο ή θα βάλει το "Ιόνιαν Σταρ".

Το thebest.gr επικοινώνησε με τα γραφεία της Κοινοπραξίας Ionian Group Ferries απ’ όπου μας είπαν πως πράγματι ξεκινούν με το καλό τα δρομολόγια της ακτοπλοικής διασύνδεσης Πάτρας – Σάμης Κεφαλονιάς και Ιθάκης την Τρίτη 28/7. Άγνωστο παραμένει για την ώρα το κόστος της διαδρομής και η ακριβής τιμή των εισιτηρίων.

Όλοι ελπίζουν πως η τιμή θα είναι συμφέρουσα. Σε κάθε περίπτωση το νέο της επαναλειτουργίας της γραμμής χαροποίησε και τους Πατρινούς που κάθε καλοκαίρι επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αποδράσεις τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το ταξίδι από το λιμάνι της Πάτρας έως την Σάμη αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να διαρκεί γύρω στις 3 ώρες (ίσως και λιγότερο, 2 ώρες και 45 λεπτά).

Τέλος οι ντόπιοι στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της όμορφης Σάμης αλλά και της Ιθάκης θεωρούν πως με τη λειτουργία και πάλι του καραβιού από το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας, θα ανέβει η τουριστική κίνηση που πέρυσι είχε σημειώσει σημαντική κάμψη ακριβώς λόγω της απουσίας του πλοίου από την γραμμή της Πάτρας.

Στη Σάμη όπου είχε γυριστεί η Αμερικανική ταινία "Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι" το 2000 με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, κάνοντας την Κεφαλονιά διάσημη στα πέρατα του κόσμου, να θυμίσουμε πως δένει και το πλοίο που έρχεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς και ένα Ιταλικό πλοίο (αυτό όχι καθημερινά).

Τέλος να προσθέσουμε πως έως τα τέλη Ιουνίου 2015 δεν είχε υπάρξει κανένα ενδιαφέρον πλοιοκτήτη για την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρας - Σάμης - Ιθάκης, τουλάχιστον επισήμως, γεγονός που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το thebest.gr.

Eπιμέλεια - Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις