Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Πέκος και η Λασυ

Ο Πέκος και η Λασυ

Toυ Π. Ραΐση

Μύρισε καλοκαίρι στο χωριό της Τραπας και όλοι προετοιμάζονται για μπάνια και διακοπές. Την εποχή αυτή η περιοχή προσφέρεται για κοντινές εκδρομές , για βόλτες στις πλατείες, εξορμήσεις για χαλάρωση και ξεκούραση. Τα καλοκαίρια στη Τραπα ένας από τους μεγαλύτερους «μπελάδες» ήταν πάντα η δυσοσμία των κάδων και το άγχος του τι θα γίνει εάν κάποια στιγμή κλείσει ο χώρος υγειονομικής ταφής που διέθετε το χωριό.

Για χρόνια το θέμα αντιμετωπίστηκε με σχετική επιτυχία και ίσως να είχε εξασφαλιστεί και το μέλλον εάν δεν υπήρχαν τα γνωστά θέματα των διαφωνιών που χρόνια τώρα φέρνουν σημαντικές αποφάσεις να καθυστερούν και εν τέλη να θυσιάζονται στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Έτσι λοιπόν και ο Πεκος  είχε τις δικές του απόψεις τις οποίες δε ,όπως πάντα ,υπερασπιζόταν με σθένος και επαναστατικές κινήσεις. Μου έλεγε, ο σοφός  παππούς, ότι στο ενεργητικό του, προέδρου πλέον  , Πεκου, υπήρχαν, βαρυσήμαντες δηλώσεις, καταλήψεις, αποκλεισμοί, έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις και πάνω από όλα μεγαλεπήβολα σχέδια για τη λύση του προβλήματος….

Η Λασυ πάντα εκεί με έντονο ,ειρωνικό, πολλές φόρες ύφος απέρριπτε τη μια μετά την άλλη όσες ιδέες είχαν άρωμα «επένδυσης»…

Το πλάνο για διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στο ΧΥΤΑ της Τραπας με κάποιες βελτιώσεις το καταδίκασε… αλλά ως εκ θαύματος έχοντας και κατέχοντας τη προεδρία …το υιοθέτησε και όχι μόνο, αλλά αποφάσισε να το κρατήσει και μερικά χρόνια…

Το πλάνο για ένα οχυρωματικό έργο το σταμάτησε, κακή ιδέα είπε …αλλά και πάλι άλλαξε γνώμη και το προχώρησε…

Όσον αφορά το ουσιαστικό σχέδιο του Πεκου … αυτό ήταν επτασφράγιστο μυστικό και μάλιστα τόσο καλά που ούτε ο ίδιος το ξέρε…

Κάποιοι είπαν ότι η λύση που είχε, είναι τα παμφάγα γουρούνια. Θα τα βάλλει ,ακούστηκε, στο χώρο του ΧΥΤΑ, θα τρώνε σχεδόν τα πάντα και ότι «παράγουν» θα το έδινε δωρεάν ως λίπασμα στους αγρότες του χωριού.

Και κάπως έτσι δρομολογήθηκε η λύση ενός ακόμα κορυφαίου θεματος … και όπως λέει και ο σοφός λαός… πιασε το αυγό και κούρευτο.

Συνεχίζεται…

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις