Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Σε φάση υλοποίησης το πρόγραμμα ΦροντίΖΩ του Δήμου Ερυμάνθου

Αχαϊα: Σε φάση υλοποίησης το πρόγραμμα Φ...

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα του προγράμματος

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος''Στέγαση και Επανένταξη'' με τίτλο «ΦροντίΖΩ» του Δήμου Ερυμάνθου και την Πέμπτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα στο χώρο συνεδριάσεων του Δ.Σ. στη Χαλανδρίτσα, κατά την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θάνος Καρπής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος και στην εφαρμογή μιας γενικότερης στρατηγικής Κοινωνικής πολιτικής μέσα από διάφορα Προγράμματα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης στους δημότες που βρέθηκαν στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης, με κύριο μέλημα τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Όπως είπε, ελπίζει και προσδοκεί η νέα Κυβέρνηση να κάνει άμεσα πράξη τις εξαγγελίες της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα, τα οποία θα ανακουφίσουν όλους όσους βρίσκονται σε σκληρή δοκιμασία.

Από τους 300 Δήμους που υπέβαλαν πρόταση στο Πρόγραμμα του Εργασίας& Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκαν 52 προτάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Δήμου Ερυμάνθου με εταίρους το Σωματείο «Ίκελος» και την εταιρεία «Δημότης Συμβουλευτική», προϋπολογισμού 86.200,00€ και διάρκειας ενός έτους, το οποίο στοχεύει στην ομαλή μετάβαση δέκα (10) αστέγων ή ατόμων που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.

Οι ομιλητές κ. Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κα Λεμονιά Νικολοπούλου πρόεδρος του Σωματείου «Ίκελος»,  ο κ. Κων/νος Παλαιολόγος  επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, ο κ. Γιώργος Αλμπάνης Δ/ντής της εταιρείας «Δημότης Συμβουλευτική», ανέπτυξαν τις πτυχές του Προγράμματος ο καθένας στον τομέα του και την ειδικότητά του, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα  δεν είναι η ελεημοσύνη αλλά η διατήρηση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου που έχει αναγκαστεί να χάσει την οικία του, με τελικό σκοπό την επανένταξη στον κοινωνικό ιστό, παρέχοντας του τη δυνατότητα να ατενίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν στους ωφελούμενους του προγράμματος είναι:

  • Στέγαση
  • Κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • Εργασιακή συμβουλευτική
  • Χρηματοοικονομική διαχείριση
  • Διασύνδεση με αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. καθοδήγηση για την αξιοποίηση προγραμμάτων, δράσεων ή παροχών στις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί ο ωφελούμενος, ενέργειες για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφάλιστου κτλ).

Ως προς την επίτευξη του σκέλους της εργασιακής επανένταξης, σημειώνεται ότι θα παρασχεθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος μια σειρά δράσεων πληροφόρησης και εργασιακής συμβουλευτικής, μέσα από την οποία αναμένεται η προώθηση τους στην αγορά εργασίας ή η δραστηριοποίησή τους μέσω της αυτοαπασχόλησης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η ψυχολόγος κα Χαρά Γουλιάμη, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κ. Κώστας Σπανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις.

Η Πράξη, που υλοποιεί ο Δήμος Ερυμάνθου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει ως Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις