Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαίας με τους ΑΝ.ΕΛ. Π. Λαλιώτης μιλά για το διακύβευμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαίας με τους ΑΝ....

"Καλώ όλους τους πολίτες να δώσουμε μαζί και αυτή τη «μάχη» για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας"

Άνθρωπος της πραγματικής παραγωγής, πορεύτηκε από την ίδρυση κιόλας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το Κίνημα του Πάνου Καμμένου, θεωρώντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μία «ελεύθερη» πολιτική κι όχι μία «υποδουλωμένη» κυβέρνηση στα δεσμά της Γερμανίας.

Ο Αχαιός Παναγιώτης Λαλιώτης βιώνοντας και ο ίδιος, ως κτηνοτρόφος και οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, τις συνέπειες της κρίσης, αποφάσισε να μπει για ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, καθώς όπως επισημαίνει «είναι Αναγκαίο Καλό και υποχρέωσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές να παλέψουμε ενάντια στα ξένα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα, που έχουν υποδουλώσει τους Έλληνες και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας».

Σήμερα μιλά για το διακύβευμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου 2015.

-Σας γνωρίσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες καλέσατε τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή και καταφέρατε να εκλεγείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος. Η μάχη τώρα είναι διαφορετική.

«Όλες οι μάχες που έχω δώσει στη ζωή μου σε πολιτικό επίπεδο είχαν όλες τον ίδιο παρανομαστή. Το καλό της Ελλάδας, το καλό του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας. Όντως πριν από εννέα μήνες ξεκίνησα μαζί με αξιόλογους ανθρώπους έναν αγώνα Ανατροπής. Με την στήριξη του κόσμου, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδος απέκτησαν φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή. Με εντιμότητα, σεβασμό και συνέπεια ήμουν πάντα μπροστά στον αγώνα που ξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Παρέμεινα στις επάλξεις στηρίζοντας το Κίνημά μας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές που κάποιοι φυγομάχησαν, φοβήθηκαν τα δύσκολα, ενοχλήθηκαν από την αλήθεια και προτάσσοντας το προσωπικό τους όφελος αποφάσισαν να αποχωρήσουν ή να κρυφτούν. Η πρόκληση σήμερα είναι μεγάλη, γι’ αυτό και βρίσκομαι πάλι στην πρώτη γραμμή. Αψηφώντας τα ψευτοδιλήμματα, τον ψυχολογικό εκβιασμό, τον εξευτελισμό της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας ήλθε η ώρα όλοι μαζί να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό κράτος δικαίου. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους πολίτες να δώσουμε μαζί και αυτή τη «μάχη» για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

- Ως αγρότης βιώνετε τα προβλήματα στον παραγωγικό τομέα. Υπάρχει διέξοδος;

«Είμαι της άποψης ότι για όλα τα ζητήματα υπάρχουν λύσεις. Οι κυβερνώντες όμως, δεν είχαν ποτέ τη διάθεση και την πρόθεση να δώσουν λύσεις, γιατί ήθελαν τους αγρότες έρμαια. Έπαιξαν και παίζουν με τον ιδρώτα μας, τη δουλειά, την αγωνία και το μέλλον των παιδιών μας.  Το ψέμα του κ. Σαμαρά περί στήριξης και ενίσχυσης του αγροτικού τομέα αποκαλύπτεται καθημερινά, όπως επίσης, και η αλήθεια πως η μνημονιακή πολιτική που έχει εφαρμόσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και έχει γονατίσει τον Αχαιό αγρότη. Το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, που τόσο χρειάζεται ο αγρότης, έκανε τον τραπεζικό δανεισμό απλησίαστο. Χωράφια, σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις φορολογούνται άγρια, όπως και το αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.

H δε τιμή του αγροτικού πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος εκτινάχθηκαν στα ύψη, κάνοντας την Ελλάδα την χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη. Παρακρατούν ενισχύσεις και επιστροφές, καθυστερούν αδικαιολόγητα τις πληρωμές των αποζημιώσεων για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία) και ταυτόχρονα μεταθέτουν τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67 χρόνια. Ήλθε η ώρα να φύγουν. Εμείς οι αγρότες  ξέρουμε από… σπορά. Αν σπείρουμε ανέμους θα θερίσουμε θύελλες, γι’ αυτό Αναγκαίο καλό και για τους αγρότες είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

- Γιατί οι πολίτες της Αχαΐας να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Λαλιώτη και τους «ΑΝ.ΕΛ»;

«Ίσως, ένα πολιτικό κριτήριο για να με εκλέξει ο πολίτης είναι ότι δεν μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα περισσότερο από το ό,τι θα παραμείνω πολίτης… Προέρχομαι από την πραγματική ζωή, μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα με τους συμπολίτες μου, την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και τον ίδιο προβληματισμό για το μέλλον των παιδιών μας. Έχω κι εγώ τρία παιδιά και θέλω να τα δω να μορφώνονται, να προκόβουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.  Στις περιφερειακές εκλογές δημιούργησα μία αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με χιλιάδες ανθρώπους που μου έδωσαν εντολή να τους εκπροσωπήσω γι’ αυτό που είμαι, για ό,τι είμαι, να παραμείνω αυτός που είμαι. Αυτή την εντολή, που περισσότερο από εντολή είναι πολιτική ανάγκη και κοινωνική δικαίωση των ανθρώπων που με εμπιστεύθηκαν, θα τιμήσω απ’ όποια θέση κι αν με κατατάξει ο λαός της Αχαΐας.

Αν είναι λοιπόν να εκλεγώ, το κίνητρο για εμένα και τους πολίτες είναι ότι θα αγωνιστώ για να πάψουμε να επιβιώνουμε και να αρχίσουμε να ζούμε. Είναι ευκαιρία για όλους μας να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους ευθύνονται για το κατάντημά μας, ακόμη και στα ίδια κομματικά πρόσωπα που τόσα χρόνια ευημερούν εις βάρος μας, αλλά και σε εκείνους που διεκδικούν την ψήφο μας για να «υφαρπάξουν» μία κοινοβουλευτική έδρα.

Απευθυνόμενος λοιπόν σε όλους τους πολίτες που προδόθηκαν και που πλέον ζουν για να δουν και πάλι την πατρίδα μας ελεύθερη, τους καλώ να στηρίξουν με την ψήφο τους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως αντίβαρο στη συγκρότηση πολυκομματικής κυβέρνησης μετά τις 25 Ιανουαρίου, αλλά και εμένα προσωπικά, γιατί είμαι και θα παραμείνω ένας από εσάς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015