Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτάκτως σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ο Μητροπολίτης Πατρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης

Εκτάκτως σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχ...
Μαρτάτος Tάκης

Για εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, του παγκόσμιου αυτού «Φάρου» της Χριστιανοσύνης που θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της χριστιανικής πατροπαράδοτης εκκλησίας, στο Φανάρι μετέβησαν σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Βοηθό Μητροπολίτη, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο Στελλάτο.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου και υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας της Μητροπόλεως Πατρών, η επίσκεψη του κ.κ. Χρυσοστόμου και του κ.κ. Χρυσάνθου έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και θα είναι σύντομη χρονικά αφού οι δύο αρχιερείς αναμένεται την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 να βρίσκονται πίσω στην έδρα τους, την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Πατρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης αναχώρησαν για το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως νωρίς το πρωί της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2015. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αυτήν την φωτεινή πνευματική προσωπικότητα της παγκόσμιας ορθοδοξίας και η επίσημη παρουσίαση του κ.κ. Χρυσάνθου Στελλάτου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου ο κ.κ. Χρύσανθος με ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ψηφίστηκε να αναλάβει καθήκοντα Βοηθού Μητροπολίτου Πατρών με τον εκκλησιαστικό τίτλο του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις