Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: συνεχίζει να εκπλήσσει σε μια δύσκολη για τη ΝΔ περιοχή

Ανδρέας Κατσανιώτης: συνεχίζει να εκπλήσ...

Αγώνας πόρτα-πόρτα, αλλά και αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας

Η προεκλογική περίοδος φτάνει προς το τέλος της.

Σύντομη, πολωτική και ταυτόχρονα, «θολή».

Η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό και η αύξηση των πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν θέση και ρόλο στο προσκήνιο της αμέσως επόμενης περιόδου, δεν βοήθησε στην εξαγωγή πολλών ασφαλών συμπερασμάτων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι πολίτες εμφανίζονται «κουμπωμένοι» και πολλοί δεν εκδηλώνουν τις σκέψεις και τις προτιμήσεις τους...

Γι’ αυτό και ανεξάρτητα από τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις, οι οποίες ασφαλώς και εμφανίζουν κάποιες τάσεις, πολλοί υποστηρίζουν ότι η κάλπη της προσεχούς Κυριακής ίσως είναι πιο «έγκυος» από ποτέ.

Σε τοπικό επίπεδο, η περίπτωση του Ανδρέα Κατσανιώτη, είναι μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν και αξίζει να επισημανθούν.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας με το κόμμα της ΝΔ, σε μία περιοχή που σχεδόν ποτέ το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε εκλογικό και πολιτικό πλεονέκτημα, αποδεικνύει και πάλι σε διάστημα λίγων μηνών ποια είναι τα στοιχεία ενός σύγχρονου πολιτικού που χωρίς να «θαμπώνει» το ιδεολογικό στίγμα του, μπορεί να απευθύνεται σε όλους σχεδόν τους πολίτες και τελικά να αποπνέει τον αέρα του νικητή.

Το ζήσαμε στις περιφερειακές εκλογές, τον περασμένο Μάιο.

Ο τότε άγνωστος στους πολλούς, Ανδρέας Κατσανιώτης, ξεκινώντας από άκρως μειονεκτική θέση πέτυχε στο τέλος να αμφισβητήσει ευθέως τον Απ. Κατσιφάρα.

Η τελική ήττα στο «νήμα», ήταν στην πραγματικότητα μία μεγάλη νίκη για τον νέο πολιτικό και συνάμα, νίκη και για τη ΝΔ που παραλίγο να έβαφε με «μπλε» χρώμα μία περιφέρεια στην οποία συνήθως σημείωνε από μεγάλες έως συντριπτικές ήττες.

Μάρτυρες της ίδιας πάνω - κάτω κατάστασης γινόμαστε και τώρα, στις εθνικές εκλογές.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης αποδεικνύει ότι δεν έχει μόνο αύρα…

Είναι νέος, ευπαρουσίαστος, ικανός. Εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας που υπάρχουν με τους πολίτες, δεν κρύβει την πολιτική του φυσιογνωμία αλλά μπορεί να συζητήσει με όλους, ήρεμα, φιλικά και απλά.

Επιπλέον, με τις γνώσεις και την εμπειρία που κέρδισε στις περιφερειακές εκλογές, ενίσχυσε σημαντικά την προσωπική επικοινωνία του με τους πολίτες της Αχαΐας. Πήγε σχεδόν παντού, μπήκε σε σπίτια, καταστήματα, καφενεία.

Ως γνώστης πλέον των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων, δεν «τάζει στους πάντες τα πάντα», αλλά παρουσιάζει προτάσεις που περικλείουν μεγάλα κοινωνικά σύνολα.

Επιπλέον, ξέρει την σωστή αναλογία μεταξύ του προσωπικού αγώνα για τον σταυρό και του αγώνα για την παράταξη που εκπροσωπεί, ενώ πολλοί άλλοι υποψήφιοι (από όλα τα κόμματα), μπροστά στην αγωνία τους για την προσωπική επιτυχία, "παραμελούν" τον συνολικό αγώνα της παράταξής τους. Αυτό προσδίδει στον Ανδρέα Κατσανιώτη έναν ηγετικό ρόλο, κυρίως στα μάτια των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων του.

Αυτός ο ηγετικός ρόλος ενισχύεται και από τις εμφανίσεις του Ανδρέα Κατσανιώτη σε μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.

Ξέρει το «μηντιακό τοπίο» της Αθήνας και το αξιοποιεί. Έτσι, ήδη εμφανίζεται ως ένας πολιτικός που ενώ δεν εκλέγεται στο κέντρο, μπορεί να έχει σοβαρή παρουσία στο κέντρο και η φωνή του να ακούγεται πέρα από τα σύνορα της Αχαΐας.

Όλα αυτά, συνιστούν τη "συνταγή" της επιτυχίας του Ανδρέα Κατσανιώτη. Ενός πολιτικού που δείχνει ότι... ήρθε για να μείνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015