Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O δημοσιογράφος Φίλιππος Ανδρεόπουλος στα βήματα του παππού του- "Το Μπακάλικον" του άλλοτε μικρού ...μπακαλόγατου

O δημοσιογράφος Φίλιππος Ανδρεόπουλος στ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ο θησαυρός της ελληνικής γης σε λίγα τετραγωνικά

Λένε πώς όπου μικρομάθεις, δεν μεγαλαφήνεις. Και δεν έχουν άδικο καθώς η παιδικότητα  είναι μια μεγάλη οθόνη μέσα στην οποία συναντάς πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του.

Συχνά μάλιστα βρίσκεις σε αυτή και μια καλή ...ιδέα.

Έτσι φαίνεται ότι έγινε με τον καλό συνάδελφο και φίλο Φίλιππο Ανδρεόπουλο, ο οποίος έκανε μια ανάπαυση από τις ειδήσεις για να βαδίσει  στα βήματα του παππού του, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Μιχαέλα Σκοτσιμάρα και ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από το μπακάλικο μέσα στο οποίο μεγάλωσε, είχε τις πρώτες του  εικόνες, μυρωδιές και  ήχους αλλά και τις πρώτες επαφές του με τους πελάτες, στις οποίες ίσως οφείλεται το γνωστό του μόνιμο χαμόγελο και η χαρακτηριστική εξωστρέφεια.

Κάπως έτσι στον ίδιο δρόμο, στην Αγίου Νικολάου, ελάχιστα βήματα μακριά από το περίφημο παλιό μπακάλικο του παππού, στο ύψος της Κανακάρη, ο τότε μικρός ...μπακαλόγατος που απο την οικογειακή  επιχείρηση στη συνέχεια κράτησε μόνο την κοινωνικότητα και το κους κους με τους πελάτες  και έγινε δημοσιογράφος, επέστρεψε με ένα δικό του "Μπακάλικον του Παππού",  νέας όμως κοπής καθώς αυτό το μπακάλικο δεν  μοιάζει με τα άλλα.

 

Δείτε ένα τιμολόγιο της παλιάς επιχείρησης με τα αποικιακά εγχώρια προϊόντα

Δείτε ένα τιμολόγιο της παλιάς επιχείρησ...

Δείτε ένα τιμολόγιο της παλιάς επιχείρησης με τα αποικιακά εγχώρια προϊόντα

Επί τω έργω της διαμόρφωσης του χώρου πριν τα εγκαίνια

Επί τω έργω της διαμόρφωσης του χώρου πρ...

Επί τω έργω της διαμόρφωσης του χώρου πριν τα εγκαίνια

Την ημέρα των εγκαινίων- Φωτο flashstars

Την ημέρα των εγκαινίων- Φωτο flashstars

Την ημέρα των εγκαινίων- Φωτο flashstars

Φωτό flashstars

Φωτό flashstars

Φωτό flashstars

Kάπως έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων ο Φίλιππος και η Μιχαέλα, έκαναν ένα νέο βήμα στην οδό Αγίου Νικολάου 54 μακρυά από τα ΜΜΕ με τα οποία και οι δύο έχουν αναμιχθεί  καθώς η Μιχαέλα είναι γραφίστρια και έχει εργαστεί σε έντυπα και εφημερίδες.

Η αρχή βεβαίως είχε γίνει πριν απο δύο χρόνια με κατάστημα μέσα στο λιμάνι, το οποίο επίσης πωλούσε ελληνικά προϊόντα αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια επαγγελματική κίνηση τόσο συστηματικά σε έναν άλλο χώρο, ο οποίος βεβαίως ήταν γνώριμος από παλιά για τον Φίλιππο.

Όπως μου λέει η Μικαέλα, ο χώρος των ΜΜΕ συρρικώνεται για αυτό και αναζήτησαν νέους επαγγελματικούς δρόμους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Φίλιππος ανάρρωσε από το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.

Το "Μπακάλικον του παππού", ανοίγει ένα παράθυρο στα ντόπια προϊόντα της Αχαϊας, της Αρκαδίας, της Ικαρίας, της Μυτιλήνης, του Μεσολογγίου, της Λάρισας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, έχοντας συνεργασία με μικρούς παραγωγούς.

Κάθε περιοχή δίνει στο Μπακάλικον, το καλύτερό της, το προϊόν δηλαδή για το οποίο φημίζεται.

Στο μικρό αλλά θαυματουργό μπαλάκικο θα βρεις το βασίλειο του βιολογικού προϊόντος, από χειρποίητα ζυμαρικά, κρασιά, μαρμελάδες, ελιές, αλεύρια, μέχρι χύμα όσπρια, ρύζι βότανα, αλάτι, ξηρούς καρπούς, ελιές, πάστα ελιάς, λιαστές ντομάτες  και δίκοπο σιτάρι, παστέλια και κρόκο Κοζάνης.

Και φυσικά πέρα από τους πελάτες του Φίλιππου που κρατάνε αναμνήσεις από την εποχή του παππού Ιωάννη που έχει φύγει από τη ζωή, από τα καλύτερα ...πελατάκια αναμένεται να είναι οι άνθρωποι των ΜΜΕ και του Τύπου, αλλά και ο κουμπάρος του ζεύγους Δημήτρης Πεφάνης, ο οποίος είναι γνωστός καλοφαγάς. Καλή επιτυχία λοιπόν σε αυτό το ...επιχειρηματικό ρεπορτάζ και να ευχηθούμε πολλά...αποκλειστικά στο ταμείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight