Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Θανάσης Κοντάκος στο thebest.gr: "Υπάρχει ταλέντο αλλά η έλλειψη κινήτρων έχει στοιχήσει"

Θανάσης Κοντάκος στο thebest.gr: "Υ...
Μάτσας Ηλίας

Ο Πατρινός πολίστας και προπονητής μίλησε για το πατραϊκό πόλο

Ο Θανάσης Κοντάκος έχει γράψει την δική του ιστορία στην πατρινή υδατοσφαίριση. Μέλος της τελευταίας γενιάς που έφερε επιτυχίες στην Πάτρα συνεχίζει απτόητος, με το σκουφάκι της ΝΕΠ πλέον.

Πέρυσι έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική με αξιοσημείωτη επιτυχία. Κατάφερε να τιθασεύσει την γυναικεία ομάδα της ΝΕΠ και να την φέρει πολύ κοντά στα, περασμένα μεγαλεία της μετά από αρκετά χρόνια. Τα κορίτσια της ΝΕΠ υπό την καθοδήγηση του Κοντάκου κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην περσινή Α2 χάνοντας την άνοδο στο γκολ στο παιχνίδι με τον ΝΟΒΑ, σε μια διοργάνωση που κατά γενική ομολογία αποτέλεσαν την καλύτερη ομάδα.

Με αυτό το παράσημο στην πλάτη ο Κοντάκος ασχολείται από φέτος με τα αντρικά τμήματα υποδομής της ΝΕΠ ελπίζοντας να καταφέρει να μεταφέρει στους αθλητές του όσα περισσότερα μπορεί απ την εμπειρία του και τις γνώσεις του.

Στην προπόνηση τον συναντήσαμε λοιπόν και εμείς και με μεγάλη του χαρά μίλησε στο thebest.gr:

 

Για το ταλέντο και τα κίνητρα των σημερινών αθλητών δηλώνει: «Η έλλειψη κινήτρων αποτελεί τον κυριότερο λόγο για την καθίζηση του Πατρινού αθλητισμού και κατά συνέπεια και της υδατοσφαίρισης. Παλιότερα μας έδιναν κίνητρα να ξεκινήσουμε τον αθλητισμό και να πετύχουμε πράγματα, να στοχεύουμε ψηλά. Δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά σίγουρα έχει δημιουργήσει μια  διαφορά στα κίνητρα των παιδιών και στο πόσο εύκολα ασχολούνται πλέον με τον αθλητισμό. υπάρχει μια μικρή μείωση των αθλητών  που ξεκινούν  την υδατοσφαίριση και δυστυχώς είναι σπάνια και η μεταπήδηση αθλητών κολύμβησης στην υδατοσφαίριση με αποτέλεσμα παιδιά άνω των 10-12 ετών τα οποία δεν μπορούν να  τερματίσουν στις πρώτες θέσεις φτάνουν στην ηλικία των 14-15 και σταματούν γενικότερα από τη πισίνα πετώντας την ευκαιρία ενσωμάτωσης τους στις ομάδες υποδομών της υδατοσφαίρισης όπου εκεί ανοίγεται ένα νέο μέλλον μπροστά τους. Άλλωστε ένα μέτριος κολυμβητής μπορεί να γίνει ένας άψογος χειριστής της μπάλας με μόνο αποτέλεσμά την επιτυχία. Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και το ότι το άθλημα είναι ομαδικό και οι επιτυχίες στατιστικά αυξάνονται. Ταλέντα υπάρχουν αρκετά και μπορούν να έρθουν και αλλά στην με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον από όλους και εννοώ τη διοίκηση τους προπονητές και τους γονείς για κάτι το πιο ουσιαστικό.

Για τις επιτυχίες της Πατρινής υδατοσφαίρισης θυμάται και περιγράφει: «Η παλιά γενιά ήταν πιο τυχερή. Είχαν μεγάλη ομοιογένεια και έτσι με πολύ δουλειά καταφέρανε και πετύχανε αρκετά πράγματα. Εμείς στην πορεία προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε την Πατρινή υδατοσφαίριση στα προηγούμενά της επίπεδα. Χάθηκαν όμως και πολλά ταλέντα στην Πάτρα εκείνη την εποχή, αυτό είναι βέβαιο. Οι επιτυχίες των προηγούμενων γενεών έστρεψαν μεγάλο αριθμό παιδιών στην υδατοσφαίριση εκείνη την εποχή με αποτέλεσμα να συμπέσει μεγάλος αριθμός ταλαντούχων παιχτών την ίδια περίοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθεί σε όλους η ευκαιρία ή η εμπιστοσύνη εάν θέλετε». Θυμάται και αυτός με λησμονιά την Αγυιά και θεωρεί: «Η αλλαγή κολυμβητηρίου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα πορεία του Πατρινού πόλο, αυτό είναι βέβαιο. Άλλαξαν πολλά πράγματα εκείνη την περίοδο».

Για την προπονητική την οποία δείχνει να υπηρετεί με μπόλικο μεράκι, τέλος, τονίζει: «Παρακολούθησα τη Σχολή προπονητών στην Αθήνα αποκτώντας το δίπλωμα προπονητή γιατί πλέον απαιτείται. Εξάλλου το να ασχοληθώ με τα τμήματα υποδομών αυτήν την στιγμή αποτελεί πρωταρχικό μου στόχο καθώς είναι σημαντικό, πέρα απ την γνώση και την εμπειρία που θα ήθελα να μεταδώσω στους αθλητές, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ,για εμένα, να συλλέξω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ για την μετέπειτα προπονητική μου καριέρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports