Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγιο: Νέα υπόσχεση του υφ. Υποδομών - "Σε 10-15 μέρες θα κηρυχθεί σεισμόπληκτη η πόλη"

Αίγιο: Νέα υπόσχεση του υφ. Υποδομών - &...

Τί είπε σε συνάντηση που είχε με τους Φορείς της περιοχής

Σε περίπου 10-15 μέρες θα έχει υπογραφεί η ΚΥΑ που αφορά στην οριοθέτηση των σεισμόπληκτων περιοχών του Δήμου Αιγιαλείας, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αίγιο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού στην Αχαΐα για να παραστεί στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου στην Πάτρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι παλιός φίλος της Αιγιάλειας, καθώς όπως τόνισε στην ομήγυρη, στο παρελθόν παραθέριζε για πολλά χρόνια τα καλοκαίρια στα Νικολέικα, ενώ διατηρεί και φιλικές σχέσεις με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Βασίλη Χριστόπουλο. Κατά την παρουσία του στο Δημαρχείο, συνομίλησε τόσο με το δήμαρχο όσο και με στελέχη της δημοτικής αρχής για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης του νέου ηλεκτροκίνητου σιδηροδρόμου, που προβλέπεται να έχει φτάσει στα Μποζαΐτικα μέσα στο 2017 και τρία χρόνια αργότερα στο λιμάνι της Πάτρας, με προοπτική επέκτασης και στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Παράλληλα, αφού ενημερώθηκε για διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των εργασιών σε σημεία της Ανατολικής Αιγιάλειας αλλά και για προβληματισμούς του κόσμου για τη λειτουργικότητα του νέου σιδηρόδρομου, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να του υποβληθεί πλήρες υπόμνημα με τις προτεινόμενες βελτιώσεις, οι οποίες σαφώς θα πρέπει να κινούνται στα όρια του εφικτού.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος έθεσε επί τάπητος και το θέμα της σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με την ΠΑΘΕ, έργο το οποίο είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία του λιμανιού και για το οποίο και ο κ. Παπαδόπουλος συμφώνησε αναφορικά με την αναγκαιότητά του, παραπέμποντας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πρέπει να το εντάξει σε σχετική χρηματοδότηση. Για το έργο της Ολυμπίας Οδού, ο κ. Παπαδόπουλος φάνηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωσή του εντός του προβλεπόμενου χρονικού προγράμματος, μιας και οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε και μια ιδέα προς το Δήμο Αιγιαλείας, να κατασκευάσει με ίδιους πόρους ένα υδατοδρόμιο, καθώς από το 2015 το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα έχει ολοκληρώσει ένα πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών υδατοδρομίων, με προοπτική να δημιουργηθούν και συγκοινωνιακές γραμμές, που θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Η δημοτική αρχή φάνηκε “ζεστή” στην ιδέα και προφανώς θα τη “δουλέψει” στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Παρόντες στην επίσκεψη του υφυπουργού στο Αίγιο ήταν, εκτός από το δήμαρχο Αιγιαλείας, και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ψυχράμη, Φιλιππάτος και Χριστόπουλος, ο βοηθός δημάρχου κ. Θανασούλιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βαρδάκης και Μαρινόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις