Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Δικηγορικός Σύλλογος:Έρχεται κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών- Τριήμερη αποχή ξεκίνησαν σήμερα οι δικηγόροι

Πάτρα - Δικηγορικός Σύλλογος:Έρχεται κύμ...

Απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 21 Νοεμβρίου

Ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας. Όπως έχει δηλώσει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος με τις προωθούμενες αλλαγές, πλέον οι πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται πολύ πιο εύκολοι για τις τράπεζες, καθώς αίρονται μια σειρά εμποδίων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φέρνει τις αλλαγές αυτές, παρά την έντονη αντίδραση όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αλλά και της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απεφάνθη ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους – ατυχείς.

Όπως εξηγεί ο κ. Παπάκος οι αλλαγές του Κώδικα είναι τραπεζοκεντρικές και αφορούν την αναγκαστική εκτέλεση δηλαδή τους πλειστηριασμούς ακινήτων από τους τράπεζες.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως από το τέλος του έτους, αίρεται η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπάκος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν χθες τα μεήλ του ΔΣ του Δικηγορικού, ο Πρόεδρος τόνισε ότι δεν πρόκειται για συντεχνιακό ζήτημα και πως οι αλλαγές αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις