Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Πόλεμος" μεταξύ των Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αλεξανδρουπόλεως με αφορμή το Οικουμενικό Πατριαρχείο

"Πόλεμος" μεταξύ των Μητροπολι...

Αντήλλαξαν σκληρούς χαρακτηρισμούς μέσα από αλληλογραφία - Τα λόγια τους προκαλούν σοκ

Μέσω αλληλογραφίας δόθηκε τελικά η συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της Ιεραρχίας τον περασμένο Οκτώβριο, μεταξύ των σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και Αλεξανδρουπόλεως με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η αλληλογραφία μεταξύ των μητροπολιτών, μέρος της οποίας έδωσε στην δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προαναγγέλλοντας και άλλες παρόμοιες δημοσιοποιήσεις, είναι ενδεικτική, όπως αναφέρει το dogma.gr.

Χρησιμοποιώντας και παραφράζοντας μάλιστα λόγους Πατέρων της Εκκλησίας, όπως του Γρηγορίου του θεολόγου, ο Αλεξανδρουπόλεως αποκαλεί τον Καλαβρύτων «αναίσχυντο γέροντα» ο οποίος κάνει λόγο με την σειρά του για «αναιδέστατους νέους».

«Απορώ, Σεβασμιώτατε, που με πληροφορείτε ότι η ιδική μου «ασεβής» συμπεριφορά «δεν συνάδει προς το εκκλησιαστικόν ήθος». Λυπάμαι, αλλά αυτό μας διδάξατε στην Ιεραρχία, κάποιοι αδελφοί και πατέρες της σειράς σας και ευτυχώς δεν σας αντιγράψαμε πλήρως, γι’ αυτό και δεν ξεπέφτουμε στην ιδική σας τακτική» γράφει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Η σφοδρή σύγκρουση των δυο Μητροπολιτών ξεκίνησε εντός της αίθουσας της Ιεραρχίας. Ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος είχε χαρακτηρίσει «επαίσχυντο» κείμενο που είχε συντάξει ο μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κάνοντας μάλιστα λόγο για «παραλήρημα κακότητος».

Η υπόθεση είχε υποτίθεται λήξει μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Όπως φαίνεται όμως από τις επιστολές που δημοσιοποίησε ο κ. Αμβρόσιος, τίποτα δεν έχει λήξει ακόμη αλλά αντίθετα η κόντρα έχει ανάψει για τα καλά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις