Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλειστικά για παιδιά!

Αποκλειστικά για παιδιά!

Η Κατερίνα Καρατζά, μας μιλάει για το τρυφερό εγχείρημα του να δημιουργείς βιβλία για παιδιά...

Ξεκίνησαν δειλά δειλά το 2008 και έχουν ήδη καταφέρει να κερδίσουν τόσο την εμπιστοσύνη των γονιών που τα επιλέγουν για τα παιδιά τους, όσο και την αγάπη των ίδιων παιδιών που τα ξεχωρίζουν για τις τρυφερές ιστορίες τους και τις υπέροχες εικονογραφήσεις τους.

Οι εκδόσεις "κόκκινη κλωστή δεμένη" δημιουργήθηκαν από ανθρώπους της πόλης μας που ασχολούνται με το βιβλίο από το 1974, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο και αντιμετωπίζουν το παιδικό βιβλίο όχι μόνο ως παραμύθι, αλλά και σαν ένα διδακτικό τρόπο - τον καλύτερο ίσως - για να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικά μηνύματα για τη ζωή.

Η Κατερίνα Καρατζά, υπεύθυνη των εκδόσεων, μας μιλάει για το τρυφερό εγχείρημα του να δημιουργείς βιβλία για παιδιά...

Πώς επιλέξατε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με βιβλία για παιδιά; Ποιό ήταν το κίνητρό σας;

Αφ' ενός η αγάπη μας για τα παιδιά και το βιβλίο και αφ' ετέρου η υποχρέωση που νιώσαμε

να προσφέρουμε ποιοτικά βιβλία στους μικρούς μας φίλους.
Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την ικανοποίηση του μικρού αναγνώστη, επιλέγουμε με προσοχή τα βιβλία που εκδίδουμε.

Μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων τα αξιολογεί και τα επιμελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί η γλωσσική, καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα κάθε βιβλίου.

Τι είδους βιβλία περιλαμβάνουν οι εκδόσεις "κόκκινη κλωστή δεμένη";

Πρόκειται για βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών. Συγκεκριμένα, κυκλοφορούν 3 διαφορετικές σειρές βιβλίων: η κόκκινη: για παιδιά ηλικίας 3 - 6 ετών, η πράσινη: για παιδιά ηλικίας  6 - 9 ετών και η μπλε: για παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών.

Η όμορφη και με έντονα χρώματα εικονογράφησή τους, διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ από τις σελίδες τους "ξεπηδούν" μικροί ήρωες που βοηθούν τα παιδιά να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους παίρνοντας μέρος στην ιστορία που αφηγούνται.

Κάποια βιβλία πραγματεύονται θέματα φιλίας, αντιμετώπισης φόβου, προβλημάτων υγείας, σχέσεων μεταξύ φίλων και συγγενών, κ.λπ. ενώ άλλα πραγματεύονται εκπαιδευτικά θέματα, τη γνωριμία των ζώων, νανουρίσματα, χριστουγεννιάτικες ιστορίες, κ.λπ.

Τι πιστεύετε ότι προσφέρουν τα βιβλία και το διάβασμα στα παιδιά;

Τα βιβλία δεν είναι μόνο σελίδες που περιγράφουν μια ιστορία... Είναι ένας κόσμος γεμάτος φαντασία, χρώματα, νοερά ταξίδια και βέβαια μηνύματα, ηθικά διδάγματα και γνώση. Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος των παιδιών. Δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ!

Υπάρχει κάποιο βιβλίο το οποίο ξεχωρίζετε και είναι αγαπημένο σας;

Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω κάποιο από τα βιβλία μας, το κάθε ένα είναι ξεχωριστό για μένα και όλα έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Πώς προέκυψε το όνομα των εκδόσεών σας!

Όταν η γιαγιά μου η Σμυρνιά, μου έλεγε παραμύθια, ξεκινούσε πάντα με το: "κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώστης κλώστο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει"...

Αυτή η γλυκιά θύμηση μας έδωσε την έμπνευση να ονομάσουμε τις εκδόσεις μας "κόκκινη κλωστή δεμένη".

Τα βιβλία των εκδόσεων "κόκκινη κλωστή δεμένη" μπορείτε να τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο GOTSIS, Μαιζώνος 20-22, έναντι παλαιού Αρσακείου, (τηλ. 2610 226453, e-mail: [email protected]) καθώς και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην Πάτρα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις