Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Σενάρια επιστροφής Νταβρή στη ΝΔ

Αχαΐα: Σενάρια επιστροφής Νταβρή στη ΝΔ

Με φόντο τις κάλπες

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές δίνουν και παίρνουν και καθώς το πολιτικό τοπίο δείχνει πιο ρευστό από ποτέ, τα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά της αντιπολίτευσης ήδη εργάζονται πυρετωδώς για ετοιμάσουν τις λίστες των ψηφοδελτίων στην περίπτωση που στη χώρα στηθούν κάλπες.

Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή τη φάση στην Συγγρού, είναι οι ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που ζητούν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια, αναζητώντας καλύτερη πολιτική τύχη στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε και εάν αυτές γίνουν.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έχουν ήδη «κλειδώσει» είναι οι εξής:

• Ο Ν. Δένδιας μετακινείται από το ψηφοδέλτιο Κέρκυρας στη Β” Αθηνών.

• Η Ντ. Μπακογιάννη επιστρέφει στην Α” Αθηνών από το Επικρατείας, όπου πολιτεύθηκε στην εκλογική μάχη του Ιουνίου του ’12.

• Ο Χ. Αθανασίου θα είναι υποψήφιος στη Μυτιλήνη και αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

• Ο Ν. Μηταράκης φεύγει από την Α” Αθηνών για τη Χίο, από όπου έχει αποχωρήσει ο Κ. Μουσουρούλης.

• Ο Γ. Μιχελάκης μετακινείται από το Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της Β” Αθηνών.

• Ο Γ. Κουμουτσάκος εντάσσεται επίσης στο ψηφοδέλτιο της Β” Αθηνών, κάτι που εμμέσως αποκάλυψε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» την προηγούμενη εβδομάδα.

• Ο Β. Μιχαλολιάκος είναι πιθανόν να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά όχι σε αυτό της Α” Πειραιά, με δεδομένη την παρουσία του γαμπρού του, Κ. Κατσαφάδου.

Παράλληλα είναι πιθανόν στις επόμενες εκλογές , σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», να υπάρξουν και αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε η πληροφορία ότι ο Πρ. Παυλόπουλος θα αποχωρούσε από την πολιτική.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, με δεδομένο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που και ο ίδιος δηλώνει ότι έχει την πρόθεση να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Για τον Γ. Παπαθανασίου η εικόνα είναι πιο καθαρή, καθώς φέρεται αποφασισμένος να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, όπως επίσης και ο Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στις Βρυξέλλες.

Παλιοί και νέοι

Σταθεροί στις περιφέρειές τους παραμένουν ο Β. Μεϊμαράκης, που θα πολιτευθεί στη Β” Αθηνών (είχε ακουστεί η πιθανότητα μετακίνησής του στο Επικρατείας) και ο Μ. Βορίδης στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα, συζητήσεις γίνονται ξανά με τους Βασ. Κορκίδη (οι σχέσεις του με τη ΝΔ έχουν αρχίσει και βελτιώνονται σταθερά) και Κων. Μίχαλο, ενώ αναζητούνται και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων (αγρότες, πολύτεκνοι κ.λπ.).

Οι επόμενες εκλογές, πάντως, αναμένεται να σηματοδοτήσουν και την επαναδραστηριοποίηση στη ΝΔ στελεχών που βρίσκονταν για διάφορους λόγους μακριά από το κόμμα, όπως είναι ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος εκλήθη και στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, αλλά οριστικές αποφάσεις δεν έχει λάβει ακόμη.

Η προεδρική εκλογή πάντως και η στάση που θα τηρήσουν ανεξάρτητοι βουλευτές ενδεχομένως να αποτελέσει προάγγελο ένταξής τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές της Μ. Ιατρίδη, η οποία πιθανότατα θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στα Δωδεκάνησα, του Γ. Νταβρή, ο οποίος θα είναι στην Αχαΐα, του κ. Κασαπίδη στην Κοζάνη.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί -προφανώς- ο Β. Πολύδωρας, ο οποίος παραμένει δημοφιλής στην κομματική βάση της ΝΔ και πολλοί βουλευτές θα τον ήθελαν στα ψηφοδέλτια.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την εκλογή Πρoέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν είναι βέβαιο ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν λίγο πριν στηθούν οι κάλπες.

 

Πηγή: usay.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις